Professor: Tandbørstning kan hjælpe mod coronavirus

19/10/20 09:45

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Ligesom myndighederne anbefaler hyppigere håndvask og afstand i det offentlige rum, bør de også anbefale borgerne at koncentrere sig mere om tandbørstningen, fortæller en professor nu.

Både det at bære mundbind, holde afstand og spritte sine hænder af tjener til at mindske risikoen for, at man bliver smittet med coronavirus.

Det har længe været kendt. Nu fortæller den britiske avis The Mirror, at en professor er overbevist om, at endnu en corona-hæmmende tip bør føjes til den liste.

Det er professor Martin Addy, der er udover at være tandlæge arbejder ved det engelske University of Bristol, der nu mener, at han har fundet endnu et tip, der kan hjælpe med at mindske risikoen for at blive smittet med coronavirus. 

Ikke helt overraskende så mener tandlægen Martin Addy, at mere og bedre tandbørsting burde fremføres som en officiel anbefaling på linje med bl.a. de danske myndigheders anbefaling om, at bedre og mere hyppig håndvask. 

Derfor er det, ifølge professor, en god idé

”Tandpasta indeholder de samme rensende midler som der findes i de håndvaskgeler, der anbefales," udtaler professor Martin Addy fra University of Bristol. 

Derudover tilføjer han: 

"Den antimikrobielle virkning af tandpasta i munden vedvarer i tre til fem timer og vil derved reducere virusbelastningen i spyt eller infektion ved vira, der kommer ind i munden."

Tænderne bør børstes på særligt tidspunkt

Professoren mener, ifølge The Mirror, at der særligt er et tidspunkt, hvor man bør sørge for at få børstet sin bisser. 

”I langt de fleste tilfælde bør man børste sine tænder, inden man forlader sit hjem," fortæller professor Addy.

"Ideelt set bør tandbørstningsfrekvensen øges."