Provokerende og respektløst: Sygeplejerske forarget over danskeres adfærd

28/04/2020

Nanna Christina Smidt

Dette er et modelbillede af en sygeplejerske. Foto: Shutterstock.
Den danske sygeplejerske Sarah Latini Fjord-Larsen er forarget over danskerne. Hun mener, at danskerne har givet op for hurtigt, når de allerede nu slækker på reglerne der er lavet på grund af coronavirus.

Mest læste i dag

28-årige Sarah Latini Fjord-Larsen er til hverdag sygeplejerske på hjerteafdelingen på Bispebjerg Hospital, og hun er godt træt af danskerne.

Så slem er virussen

De sidste måneder har hun kæmpet for sine patienter, og hun har i særdeleshed set, hvor slemt virussen kan ramme mennesker. Det skriver TV2 Lorry. 

Derfor gør det hende vred, når hun ser, at danskerne allerede er begyndt at slække på reglerne.

Provokerende og respektløst

Sarah er stødt på mange billeder af danskere der samles i det gode vejr.  

”Så bliver man rigtig træt. Det føles provokerende og respektløst. Når man har stået på en hel vagt den seneste halvanden måneds i isolationstøj med dårlige patienter og ændrede arbejdsgange, og man også privat har ændret meget og passet ekstra meget på, fordi man er sundhedspersonale, så føles det lidt som om, man står og arbejder mod strømmen,” siger Sarah Latini Fjord-Larsen til TV2 Lorry.

 

Hun er især provokeret af et billede, som hun så sidste weekend fra Nordhavn, hvor folk sad som sild i en tønde – helt tæt og nød solen.  

Rå arbejdsdag

På sygehuset bliver læger og sygeplejersker lige nu mødt af en rå og hård hverdag. Virkeligheden rammer virkelig Sarah, som virkelig er tæt på coronavirussens konsekvenser, og oplever de syge og pårørendes problemer på nærmeste hold. Noget der både er følelsesladet, rørende og meget hårdt.

Sarah Latini Fjord-Larsen håber, at hendes lille opråb kan være med til at redde liv, ved at folk stopper op og tænker over konsekvenserne af deres valg.

Sarah mener godt at man må mødes og nyde vejret, så hun er ikke fanatisk, men ikke mere end ti mennesker, og så vil hun gerne have at folk har fokus på de to meters afstand. For hvis alle giver op så hurtigt, så kan Sarah ikke se en ende på krisen.

 

Anbefalet til dig