Publikum vender tilbage men finalen flyttes: X-Factor offentliggør virus-ændringer

Nyheder
Fredag får seerfavoritterne Magnus og Aksel igen publikum på, når de kæmper om stemmerne i ugens afsnit af X-Factor. Foto: Lasse Lagoni/TV 2
Fredag er publikum igen på plads i X Factor-studiet i Brøndby, som også bliver stedet, hvor finalen holdes fredag 3. april.

Mest læste i dag

I fredags måtte TV 2  afholde ugens X Factor-live show uden publikum, da TV 2 ud fra et forsigtighedsprincip ikke ønskede at løbe nogen risiko. Det oplyser tv-stationen selv i en pressemeddelelse. 

"Vi tager publikums og produktionens sikkerhed og helbred meget alvorligt, og vi følger derfor nøje situationen omkring coronavirus og de officielle anbefalinger. I fredags var vi simpelthen ikke sikre på, at vi kunne leve op til myndighedernes anvisninger for arrangementer med færre end 1000 deltagere, og vi valgte derfor at gennemføre X Factor uden det live-publikum, som utvivlsomt er med til at gøre X Factor til Danmarks største underholdningsshow. Nu har vi haft lejlighed til at dykke ordentlig ned i anbefalingerne, og med nogle justeringer i studiet og faciliteterne omkring studiet er vi heldigvis klar til at byde publikum velkommen igen på fredag," fortæller Lotte Lindegaard, programdirektør på TV 2, i pressemeddelelse .

Justeringerne, der er foretaget for at efterleve myndighedernes seneste anvisninger, er blandt andet, at antallet af publikumspladser er blevet reduceret, så der nu er større afstand mellem pladserne. Herudover er pladsen på de områder, hvor publikum opholder sig forud for programmet, blevet øget, ligesom der vil blive sendt information ud til de publikummer, der har billet til fredagens liveshow om, at man bedes blive væk, hvis man oplever symptomer på influenza og luftvejsinfektion.

Personer, der ifølge Sundhedsstyrelsens retningslinjer bør holdes i karantæne, bedes selvfølgelig også om at undlade at møde op.

Hvis publikummer med billet til fredagens liveshow ikke ønsker at gøre brug af deres billetter, tilbyder TV 2, at man frem til onsdag 11. marts klokken 10.00 kan få refunderet sine billetter hos Ticketmaster.dk.

X-Factor finalen flyttes

Planen har hidtil været, at finalen i ’X Factor’ 3. april 2020 skulle holdes i Forum Horsens, men som konsekvens af myndighedernes anbefalinger om arrangementer med mere end 1000 deltagere bliver finalen nu afholdt i X Factor-studierne i Brøndby, som danskerne allerede kender fra tv-skærmen. Det er nemlig i dette studie, der afholdes live shows hver fredag frem mod finalen. 

"Vi er i fuld gang med at lægge helt nye planer for årets finalebrag, der bliver et både flot og spektakulært show. Men vi er selvfølgelig ærgerlige over at måtte skuffe de mange danskere, der allerede havde sikret sig plads til finalen i Horsens 3. april," siger Lotte Lindegaard.

Hvis man allerede havde nået at sikre sig plads til finalen i Horsens, vil man de kommende dage blive kontaktet af Ticketmaster, og man får naturligvis sine penge retur.

Myndighedernes anbefalinger kan ændre sig fra dag til dag, og TV 2 oplyser, at man holder et vågent øje med situationen og retter sig efter senest gældende anbefalinger.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig