Puk Elgård og Mikkel Kryger afslører ny værtsopgave: "Det her er ikke bare endnu et tv-program"

Stine Heilmann/TV 2

Puk fortæller, at det for hende er en meget vigtig værtsopgave.

Nu sætter TV 2 i et samabejde med Den Danske Naturfond fokus på biodiversitet og på at skaffe mere plads til naturen. Det oplyser TV 2.

I den kommende tid sættes der derfor ekstra fokus på den vilde natur i Danmark - og det hele "slutter" med programmet Danmark redder jord. Det vil blive sendt søndag den 23. maj og her samler TV 2 og danskerne ind. Pengene vil gå til at skabe flere områder, hvor naturen har førsteprioritet og kan passe sig selv. 

Læs også

Trist nyhed fra Kongehuset

I Danmark dyrker, bygger og transporterer vi os rundt i store dele af landet. Det betyder at der kun er højest 2 procent af Danmark, der i dag kan kaldes vild natur. Det betyder også at vi skraber bunden og ligger nederst i EU, hvor intet mindre end 2.400 plante- og dyrearter er i overhængende fare for at forsvinde. 

Værterne på indsamlingsshowet bliver to særdeles kendte ansigter - det bliver nemlig Puk og Mikkel, som danskerne især kender fra TV 2's Go' Morgen Danmark og Go' Aften LIVE. 

For Puk har værtsjobbet på netop dette show en helt særlig betydning.

Er naturens stemme 

"Danmark redder jord er en vigtig værtsopgave for mig. Normalt interviewer jeg mennesker, der selv har en stemme, men denne gang er jeg naturens stemme. Vi har levet over evne og misbrugt naturen, og nu er det på tide, vi giver tilbage," lyder det fra Puk Elgård til TV 2. 

Hun fortæller også, at hun selv lever og ånder for naturen, som hun dagligt bruger mange timer i.

Også hendes medvært Mikkel Kryger ser frem til at være vært på programmet. Han glæder sig nemlig til at blive klogere på, hvad han kan gøre for naturen.

Læs også

DMI melder ud: Så markante skift vil ramme Danmark

"Jeg er stolt af, at skulle være vært på Danmark redder jord. Det er sjældnt, man som tv-vært får en mulighed for atvære med til at gøre en forskel om et så vigtigt emne. Det her ikke bare endnu et tv-program eller underholdning - det handler om naturens vilkår og fremtid," fortæller han.

Hvis man donerer penge i indsamlingsshowet, så er man med til at støtte opkøb af danske områder, hvor naturen beskyttes for tid og evighed - og har førsteprioritet. For hver 12 kroners støtte opkøber nonprofit-organisationen Den Danske Naturfond en kvadratmeter jord, der overgår til vild natur. 

Du kan læse meget mere om samarbejdet og programmet hos TV 2.

Danmark redder jord sendes søndag den 23. maj klokken 19.30 fra Maltfabrikken i Ebeltoft.