Puk Elgård: Derfor sagde jeg op i Go' morgen Danmark

Foto: Jonas Olufson/Ritzau Scanpix
Den populære tv-vært fortæller, hvad der fik hende til at stoppe fra værtsjobbet i Go' Morgen Danmark.

Mest læste i dag

I oktober sidste år meddelte TV 2 at Puk Elgård ville stoppe som vært på programmet Go' Morgen Danmark. 

Efter intet mindre end syv år som vært, havde Puk Elgård nemlig bestemt sig for at skifte spor. Sådan lød det dengang i en pressemeddelelse fra TV 2.

I pressemeddelelsen stod også, at Puk efter lange og grundige overvejelser nu forlod værtsjobbet. 

"Jeg har været en del af programmet i rigtig mange år, og jeg føler, at jeg har tilført ’Go’ morgen Danmark’ det, jeg kunne. Jeg har brug for nye udfordringer, og jeg overlader trygt sofaen til en anden," lød det dengang fra Puk Elgård.

I podcasten 'Helt væk' som B.T. står bag, fortæller Puk Elgård dog, om beslutningen om at forlade det populære morgenprogram.

Her fortæller hun mere om den dag hun sagde op og hvad det var som gjorde, at hun faktisk endte med at sige stop. 

I den forbindelse roser Puk Elgård sine kolleger, for der er faktisk en helt særlig årsag til opsigelsen i det populære program.

En dag i september ramte det

Puk Elgård fortæller at det som vært at kan være rigtig svært at omstille sig på få sekunder. Det ene øjeblik er man midt i et følelsesladet interview og i det næste skal man måske affyre et konfettirør - to meget forskellige ting. 

Og det var netop én af de dage i Go' Morgen Danmark, der endte med at få Puk Elgård til at meddele at hun gerne ville sige op.

Puk Elgård havde den dag lavet et interview med en kvinde, som led af en alvorlig sygdom. Indtil videre var hendes hjerte stoppet intet mindre end syv gange - og kvindens børn led af den samme sygdom.

Den dag i september fik Go' Morgen studiet få minutter efter besøg af musiker Lau Højen. Og det var her at blandt andet en musikquiz og et konfettirør kom ind i billedet - og det blev for svært for Puk. 

"Jeg ville ønske, at folk vidste, hvor meget der egentlig skal til, før man laver den omstilling så hurtigt. Det kræver meget. Det er faktisk lidt skørt for hjernen," lyder det fra Puk Elgård og fortsætter: 

"Alle løste det virkelig fint, for man bygger de her broer og reagerer på det. Men jeg kunne simpelthen ikke komme ud af det. Og det var en af de dage, hvor jeg tænkte: 'Nu kan jeg ikke have flere historier i mit system'."

Derfor fortsatte hun efter programmet direkte ned i sminkestolen, hvor hun fortalte, at hun troede hun var nødt til at sige op.

Puk understreger også, at hun ikke er frustreret over at hun blev påvirket af kvinden stærke historie - tværtimod. Hun havde bare svært ved at omstille sig fra det ene til det andet så hurtigt. 

Anbefalet til dig