Pumba mistede evnen til at gå - så blev han dumpet af sin ejer

31/8/20 12:45

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Animal Aid Unlimited / Youtube.com
Da Pumba ikke længere kunne gå, så blev den store hund overladt til en trist skæbne.

Da den store hund Pumba fik en funktionsnedsættelse, valgte hundens ejer, at nu kunne det være nok. Nedsættelsen kom til udtryk ved, at Pumba ikke længere selv kunne gå. Det betød i ejerens øjne, at hunden kunne ikke længere bruges til avl, derfor valgte ejeren at overlade Pumba til sin egen skæbne.

Hunden blev sat af på gaden, og så måtte den ellers klare sig selv. Der gik dog ikke lang tid, inden de lokale i den indiske by Udaipur bed mærke i den store gadehund, der ikke selv kunne gå. De tog hurtigt kontakt til dyreværnsorganisationen Animal Aid Unlimited, der har svoret at passe på de mange dyr, der lever på byens gader og stræder. 

På jagt efter Pumba

Straks organisationen hørte om Pumba, tog de af sted. Frivillige fandt snart frem til den store hund, som de fik transporteret med på et dyrehjem. Her iværksatte de ansatte en større redningsplan, der - forhåbentligt - kunne give Pumba livskvaliteten og mobiliteten tilbage. 

Det skete bl.a. ved hjælp af hydroterapi, der betyder genoptræning i vand. Vandet gør, at hunden aldrig mister fodfæstet, når den genoptrænes. Det gør den tryg, så den kan koncetrere sig om at få det bedre. Behandlingsformen benyttes i mange lande - også i Danmark. Heldigvis viste det sig, at Pumba tog godt imod den nye træning. 

Samtidig med, at hunden fik det bedre opdagede de ansatte ligeledes, at Pumba er en rigtig vandhund. Samtidig med han passer sin træning, gik det op for dem, at Pumba elsker at bade.

Nu har Animal Aid Unlimited offentliggjort en video, hvordan det går med Pumba i dag: