Putin advarer: Målet er nu hele Europa

11/4/22 06:04

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Putin har hvervet en berygtet russisk general, og går nu efter hele Europa.

Putin har hvervet en frygtet russisk general til at lede Ruslands invasion. Han har ytret, at hans mål nu er "hele Europa-projektet".

Generalkaptajn Aleksandr Dvornikov – omtalt som Syriens slagter – hjalp præsident Bashar al-Assad med at knuse sine fjender i borgerkrigen.

Putin har udnævnt den nye general, der har kommandoen over Ruslands militærkampagne i Ukraine. Han vil sandsynligvis indlede en ny runde af "forbrydelser og brutalitet" mod civile, har USA sagt. Det skriver TheSun.

Jake Sullivan, den nationale sikkerhedsrådgiver i Washington, har advaret om, at Dvornikovs forfremmelse ville føre til flere grusomheder. “Denne særlige general har et CV, der inkluderer brutalitet mod civile, og vi kan forvente det samme," siger Jake Sullivan og fortsætter:

"Denne general vil blot være endnu en forfatter til forbrydelser og brutalitet mod ukrainske civile, og USA er fast besluttet på at gøre alt, hvad vi kan for at støtte ukrainerne, når de modstår ham og de styrker, som han befaler."

I mellemtiden sagde den ukrainske præsident Zelensky under en tale til ukrainere sent om aftenen lørdag, at russisk aggression "ikke var beregnet til at være begrænset til Ukraine alene", og at "hele det europæiske projekt er et mål for Rusland".

"Det er derfor, det ikke kun er den moralske pligt for alle demokratier, alle Europas kræfter, at støtte Ukraines ønske om fred," sagde han. "Dette er i virkeligheden en forsvarsstrategi for enhver civiliseret stat.

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Ifølge FN's flygtningeorganisation er mere end 4,5 millioner ukrainske civilie flygtet fra deres land siden den russiske invasion begyndte.

De sagde, at der var 4.503.954 ukrainske flygtninge søndag. Tal, der ikke er set i Europa siden Anden Verdenskrig.

90 % af dem, der er flygtet, er kvinder og børn.