Putin aflyser: Ikke sket i mindst ét årti

Af: Ida Hansson

|

13/12/2022

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kreml meddeler, at den traditionelle begivenhed ikke vil finde sted.

Mest læste i dag

Putin vil ikke holde pressekonference ved årets udgang. Det er første gang i mindst et årti, i hvad Kreml-observatører ser som et brud med protokollen på grund af præsidentens krig i Ukraine.

Maraton-pressekonferencerne er traditionelt en anledning for den russiske præsident til at pudse sit image. En mulighed der gør, at Putin kan spille populist på nationalt tv hver december.

Mandag meddelte Kreml, at de ikke ville afholde pressekonferencen i år. Der ville heller ikke være nogen nytårsreception i Kreml, sagde embedsmænd, muligvis en beslutning påvirket af tilbageholdenhed med at fejre, fordi Ruslands krig i Ukraine ikke er gået efter planen.

I de foregående år har Putin dedikeret meget af begivenheden til at besvare spørgsmål fra tilbedende lokale journalister, herunder nogle klædt i kostume, mens han har slået alle akavede spørgsmål fra udenlandske medier væk, så hans administration kan prale af sin gennemsigtighed.

Putin er blevet langt mere afsides siden begyndelsen af ​​coronavirus-pandemien, og nu den destruktive krig mod Ukraine, som har ført Kreml i international isolation. Det skriver The Guardian.

Putin er forsvundet fra offentligheden i flere dage ad gangen, hvilket nogle gange har ført til vittigheder om, at den russiske leder gemmer sig i en "bunker".

Og hans administration står over for hårde spørgsmål om dens strategi for krigen, militære tilbagetrækninger, massemobilisering og rapporteret mishandling af russiske rekrutter både på fronten og under træning.

Tatiana Stanovaya, grundlæggeren af ​​det politiske analysefirma R.Politik, skrev, at Putin sandsynligvis ville betragte begivenheden som spild af tid i år.

"Jeg tror ikke, at Putin ikke har noget at sige, især da han har sagt så meget for nylig. Mere sandsynligt har han en psykologisk uvilje til at 'forklare sig selv', til at svare på kedelige og rutineprægede spørgsmål, til at spilde tid på forberedelser, spille rollen som den venlige far og så videre," sagde hun.

Anbefalet til dig