Putin afskærer Tysklands gasforsyning

Af: Ida Hansson

|

01/09/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Putin afskærer Tysklands gasforsyning på grund af vedligeholdelse.

Mest læste i dag

Putin har afbrudt Tysklands gasforsyning til "vedligeholdelse", da den præsidenten bruger energi som våben mod Vesten.

Afskæringen forventes at vare i tre dage, og flytningen kommer på baggrund af frygt for blackout i hele Europa, efterhånden som energipriserne stiger.

Moskva er blevet beskyldt af Europa for at bruge energi som et "våben", efter at forsyninger blev afbrudt fra Gazprom via den afgørende Nord Stream 1-rørledning, hvilket skylder behovet for vedligeholdelsesarbejde.

Det skriver The Sun.

Klaus Mueller, lederen af ​​Tysklands føderale netværksagentur, har sagt, at vedligeholdelsesarbejdet er teknisk uforståeligt.

Gazprom har tidligere reduceret gasstrømmen gennem Nord Stream 1, hvilket skylder tekniske problemer såsom udstyrsreparationer.

Det russiske firma har insisteret på, at arbejdet på en kompressorstation er "nødvendigt" og skal udføres efter "hver 1.000 timers drift".

Tyskland er stærkt afhængig af Ruslands gasforsyning og blev stoppet fra at modtage gasforsyninger, hvilket fik dem til at forbyde varmt vand og opvarmning i Hannover.

Ukraine beskylder Rusland for at beskyde byen ved Europas største atomkraftværk

Kyiv har anklaget russiske styrker for at beskyde byen nær Zaporizhzhia-atomkraftværket, da IAEA begynder sin undersøgelse af anlægget.

"Den russiske hær beskyder Enerhodar," sagde Yevhen Yevtushenko, leder af Nikopol-distriktets militæradministration.

14 atomeksperter siges at være ankommet til Kiev i går, klar til at begynde deres undersøgelse af kraftværket.

Anbefalet til dig