Putin bomber ukrainsk skole: Op imod 60 mennesker dræbt

09/5/22 09:43

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Kun 30 ud af 90 mennesker kom levende ud af en bombet skole i Ukraines Luhansk-region, ifølge områdets guvernør, der frygter, at de resterende 60 er blevet dræbt

En bombe på en skole i Ukraine har dræbt to mennesker, og yderligere 60 frygtes dræbt under murbrokkerne.

Russiske styrker beskød landsbyen Bilohorivka i Luhansk-regionen lørdag eftermiddag, hvilket satte en skole i brand, som omkring 90 mennesker brugte til husly.

Luhansk-guvernør Serhiy Gaidai sagde, at 30 mennesker blev reddet fra flammerne, men bekræftede, at to livløse lig blev fundet, og at 60 flere mennesker endnu ikke var kommet ud af de brændende ruiner i live.

Det hviderussiske medie Nexta rapporterede, at de dræbte var børn, men embedsmænd i Ukraine har ikke støttet påstandene.

"Branden blev slukket efter næsten fire timer, derefter blev murbrokkerne ryddet, og desværre blev ligene af to personer fundet. Tres mennesker var sandsynligvis døde under murbrokkerne af bygninger," skrev Serhiy Gaidai i et Telegram-indlæg.

Antallet af ofre skyldes, at Putins hær smed en bombe på netop den bygning, hvor 'næsten hele landsbyen gemte sig'.

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

I den nærliggende landsby Shypilovo menes 11 mennesker at være blevet fanget i murbrokkerne af et ødelagt hus.

Det russiske militær er blevet anklaget for at begå krigsforbrydelser for dets vedvarende målretning mod områder fyldt med civile såsom hospitaler og skoler, men Moskva har afvist beskyldningerne. Det skriver DailyStar.

Siden Putin sendte kampvogne ind i Ukraine den 24. februar, er tusindvis af ukrainere blevet dræbt, og 5 millioner er flygtet til udlandet, da blomstrende byer er jævnet med jorden.

Den strategiske sydlige havneby Mariupol er blevet næsten fladtrykt af ubønhørlige russiske angreb. Det udbombede Azovstal stålværk blev den sidste højborg for ukrainske forsvarsstyrker i regionen.

Ifølge Ukraine Weapons Tracker slog to jagerfly til under det vovede razzia på den strategiske landmasse - kendt som Zmiinyi Island - omkring 129 kilometer syd for havnen i Odessa.