Putin bryder mod sanktionerne

06/5/22 10:33

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Nu bryder Putin mod sanktionerne mod ham.

Superyachten på 140 meter - kaldet Scheherazade - blev sat i vandet igen i denne uge, efter at have tilbragt måneder på land i den toscanske havn Marina di Carrara.

Italienske politifolk er nu midt i et kapløb om at afslutte efterforskningen af ​​ejerskabet af en superyacht, som har både spabade, swimmingpools og to helikopterpladser, før den sætter sejl.

Det flydende palads, opkaldt efter en legendarisk persisk dronning, har ligget fortøjet i marinaen i Italien siden september 2020. Rygter om, at Putin ejede superyachten, har cirkuleret siden yachtens konstruktion.

Men dets ejerskab blev ikke undersøgt, før den fængslede Putin-kritiker Alexei Navalnys team udgav en video, der beskriver besætningen - alle siges nemlig at være fra russiske sikkerhedstjenester.

Italienske myndigheder er blevet opfordret til at beslaglægge yachten - men fartøjet kan til enhver tid glide ud af marinaen, mens det fortsat er under politiets efterforskning.

Et tidligere besætningsmedlem sagde, at skibet nu kunne være klar til at tage til søs med det samme, men det ville sandsynligvis gennemgå udstyrstjek først - efter reparationsarbejdet, rapporterer New York Times.

Lokalbefolkningen sagde, at der har været en del aktivitet om bord på fartøjet de seneste dage, da besætningsmedlemmer ser ud til at være klar til at tage af sted. Det skriver TheSun.

"Vi hørte, at den skulle forlade marinaen i går aftes, men måske blev den forsinket på grund af det dårlige vejr," sagde Gabriele, lederen af ​​en yachtklub i nærheden af ​​båden.

Alexei Navalny hævdede, at mange af yachtens besætningsmedlemmer var fra Federal Protection Service - agenturet, der sørger for sikkerhed for Putin og hans inderkreds.

Paolo Gozzani, lederen af ​​en fagforening, der repræsenterer maritime arbejdere i den italienske havn, sagde til The Telegraph: "Vi beder stadig myndighederne om at fortælle os, hvad der sker inde på skibsværftet i Marina di Carrara. Vi ønsker mere gennemsigtighed fra alle de offentlige institutioner. Vi har ret til at vide, hvem vi arbejder for."