Putin er overbevist: "Jeg vinder krigen"

18/4/22 05:52

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Østrigs kansler Karl Nehammer fik klar besked af Putin.

Putin mødtes med en europæisk leder for første gang, siden han lancerede en invasion af Ukraine og udsendte en rystende irettesættelse af vestlig kritik af hans regimes krigsforbrydelser.

Den østrigske kansler Karl Nehammer mødtes med præsident Putin i Moskva i sidste uge, men kansleren sagde til NBC News, at "det ikke var en venskabelig samtale".

Kansler Nehammer havde besøgt Bucha i Ukraine, stedet for en foruroligende massakre efter et russisk tilbagetog, hvor der blev fundet mere end 350 lig, hvoraf nogle viste tegn på tortur under russisk besættelse. Det skriver DailyStar. 

Foto: Shutterstock/ Karl Nehammer

Foto: Shutterstock/ Karl Nehammer

Dage senere rejste han til Rusland, hvor han ville "konfrontere præsident Putin" om, hvad han så i Ukraine.

Han adresserede det "massive tab af den russiske hær" i dens krig mod Ukraine med Putin, men ledernes reaktion var foruroligende.

Kansler Nehammer fortalte NBC News, at "det ikke var en venlig samtale". Han tilføjede: "Jeg fortalte ham, hvad jeg så. Jeg så krigsforbrydelserne. Jeg så det massive tab af den russiske hær. Jeg fortalte ham, at der er behov for humanitære korridorer til for eksempel byer som Mariupol eller Kharkiv."

Nehammer mindede om Putins skræmmende svar og sagde: "Han fortalte mig, at han på den ene side vil samarbejde med en international undersøgelse, og på den anden side fortalte han mig, at han ikke stoler på den vestlige verden. Det bliver problemet nu i fremtiden."

Senere i interviewet afslørede han, at præsident Putin mener, at han vinder krigen, idet han bemærkede, at den russiske leder var "i sin egen krigslogik" på Ukraine.

Den østrigske leder tilføjede: "Vi er nødt til at se ham i øjnene, og vi er nødt til at konfrontere ham med, hvad vi ser i Ukraine."

Han gentog nylige bekymringer fra CIA-direktøren om, at præsident Putin kunne vende sig til atomvåben for at få sin vilje i Ukraine.

"Han ved, at han har dette våben. Og han kender truslen fra dette våben. Så jeg ved ikke, om han virkelig ville bruge det," sagde Kansler Nehammer.