Putin er ved at løbe tør for artilleri: Missilerne er lavet i Ukraine

03/04/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Putin står lige nu med et ganske tomt våbenlager.

Mest læste i dag

Putin siges at være ved at løbe tør for missiler, kampvogne og fly, fordi de dele, de er afhængige af, er lavet i Ukraine.

Motorerne i russiske militærhelikoptere og nøglekomponenter til krigsskibe, krydsermissiler og størstedelen af ​​landets kampfly er alle fremstillet i ukrainske fabrikker, rapporterer Telegraph.

Fabrikkerne, som også producerer dele til tanke og jord-til-luft-missiler, forsyner ikke længere Putins hær.

Tidligere på ugen sagde Moskva, at det ville reducere militær aktivitet nær den ukrainske hovedstad og den nordlige by Chernihiv.

Ukraine og dets allierede har advaret om, at Kreml ikke deeskalerer for at fremme tillid, men i stedet planlægger at omgruppere og genopbygge beholdningen, da det flytter sit fokus til Ukraines Donbas-region.

Det frygtes også, at kommende angreb vil være rettet mod den allerede hårdt angrebne havneby Mariupol, som kan blive brugt af Putin til at bringe nye våben ind i landet. Det skriver Metro. 

Foto: Shutterstock

 

Foto: Shutterstock

Kilder, som talte til Telegraph, sagde dog, at det russiske militærs nuværende lagerniveauer var "temmelig dårlige", efter at det ikke lykkedes Putin at indtage Ukraine, som han havde forventet.

Hæren menes også at være løbet tør for våben efter fem ugers vedvarende bombardement af ukrainske byer. Da russiske tropper har trukket sig tilbage fra Kiev, har de efterladt snesevis af forladte kampvogne.

T-72 kampvognen er en af ​​den russiske hær s vigtigste pansrede køretøjer, men dele til den menes at være fremstillet i Izyum, en østukrainsk by, som Putins styrker ikke har formået at erobre.

Det menes, at Rusland ikke vil være i stand til at genopbygge sine Kh-55 krydsermissiler, som affyres fra luften og har evnen til at bære atom-sprænghoveder, fordi de også er afhængige af importerede komponenter.

Kh-55 bruges af Rusland, Kina og Iran og bruger en motor, der er fremstillet i Kharkiv, siger seniorforsvarskilder til The Telegraph.

Vestlige sanktioner mod Rusland betyder, at Putin heller ikke er i stand til at købe våben fra Frankrig, som har leveret udstyr til en værdi af millioner af kroner til Rusland siden invasionen af ​​Krim i 2014.

Mens rapporter tyder på, at Rusland mangler våben, bliver Ukraines ressourcer styrket af dets allierede.

Til dato har Storbritannien leveret næsten 4.000 næste generations anti-tank våben (NLAW'er) og Javelin anti-tank systemer, sammen med antiluftskyts missiler.

 

Anbefalet til dig