Putin flygter da protester spreder sig gennem Rusland

26/9/22 07:11

Naja Radik

Foto: Shutterstock
Vladimir Putin har angiveligt gemt sig i et fjerntliggende palads på “ferie”, mens omfattende protester spredte sig gennem Rusland.

Der har været alvorlige tilbageslag for Kremls nye planer om delvis mobilisering. 

Op mod 300.000 mennesker kan blive indkaldt til kamp, mens invasionen af Ukraine fortsætter. 

Aktivister frygter, at mobiliseringen bliver håndhævet i fattige, etniske minoritetsregioner for at undgå at udløse yderligere vrede i større byer.

Putin rygtes nu, at være forsvundet til et palads i skoven ved Valdai, hvilket placerer sig i sikker afstand fra det kaos, der blev udløst af hans mobiliserings meddelelse.

Journalist Farida Rustamova hævder ifølge Metro, at han på forhånd har optaget en vække videoer til brug i løbet af de kommende dage. 

Kilder siger at han “hviler” i sit palads i Valdai, som skulle være omgivet af fredelige søer og majestætiske skove.

Hans forsvinden vil sandsynligvis udløse flere rygter om hans helbred. 

Rustamova hævder, at en betroet kilde sagde, “at Putin siden sidste onsdag har hvilet sin krop og sjæl” i sin bolig i Valdai i Novgorod regionen.

Boligen siges at prale af et tre-etagers spa-kompleks med en personlig skønhedssalon.

To etager er angiveligt skjult underjordisk, med et trykkammer til ekstrem kold terapi.

Ejendommen har også en stald, golfbane, minigolfbane, VIP restaurant, biograf, bowling, billardrum og endda et mini casino.

Ejendommen er blevet kaldt “Putins mest hemmelige officielle palads”.

Kreml har afvist, at Putin er på ferie, men rygterne om hans ferie er fortsat med at sprede sig i hastigt tempo.

Uropolitiet har allerede tilbageholdt hundredvis af demonstranter i Moskva og Skt. Petersborg samt Novosibirsk, Tomsk, Khabarovsk, Irkutsk, Ulan-Ude, Chita og Ivanovo.

Det seneste antal anholdelser var 651. 

Mange russere har angiveligt modtaget telefonopkald, der beder dem om at melde sig, eller embedsmænd er dukket op på deres dørtrin og har beordret mænd til at møde op til militærtjeneste.

Efter Putins meddelelse om, at civile skulle indkaldes til at tage afsted og kæmpe i Ukraine, blev fly til lande, der stadig tilbyder visumfri rejse til russere, udsolgt inden for få timer, og priserne steg voldsomt.