Putin forbereder sig: Vil starte krig mod Vesten, hvis invasionen af Ukraine lykkes

21/6/22 06:45

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Putin forbereder sig muligvis på krig med Vesten, hvis hans invasion af Rusland lykkes.

Mikhail Khodorkovsky, der siges at engang have været Ruslands rigeste mand, sagde, at "hjemlige problemer" kunne tvinge Putin til en militær konfrontation med Vesten.

Khodorkovsky selv har længe været en højrøstet kritiker af Putin og hans regime.

Hans formue blev tjent gennem valutahandel, og ifølge Vanity Fair drev han også olieselskabet Yukos.

"Hvis vi ikke formår at håndtere denne pest i Ukraine, bliver vi nødt til at møde den i andre territorier," sagde han i en tale til Financial Times om de igangværende uroligheder i Ukraine.

"Putin kommer helt sikkert til at tabe til sidst. Hvis han vinder nu i Ukraine, vil han på grund af indenlandske problemer starte en krig med Nato. Og han vil i sidste ende tabe den krig," tilføjede han.

Kina er nu Ruslands største oliepartner

Vesten har gennemført en lang række sanktioner mod Rusland, og som reaktion på Ruslands invasion af Ukraine har Vesten indført sanktioner og krævet ændringer.

Som følge heraf stiger prisen på olie i Vesten i en rasende fart - noget der bestemt også kan mærkes her hjemme.

Men i et forsøg på at danne andre alliancer og bevare international magt, er Rusland blevet Kinas største olieleverandør. Det skriver The Sun.

Rusland har solgt nedsat råolie til Beijing, hvilket har fået importen til Kina til at udgøre næsten 8,42 mio. tons i sidste måned, ifølge data fra den kinesiske General Administration of Customs.