Putin forsvarer invasionen: Vesten var tæt på at invadere Rusland

09/5/22 08:29

Ida Hansson

I sin tale på sejrsdagen hævdede Putin, at Vesten var tæt på invadere Rusland.

Den russiske præsident Putin hævdede i dag, at Rusland udførte et 'forebyggende' angreb på Ukraine, og han forsvarede sin krig under sin tale på sejrsdagen.

Putin, hvis helbred er genstand for vedvarende rygter, talte til nationen ved den årlige militærparade, som markerer Nazitysklands nederlag. Kreml-lederen forsøgte at retfærdiggøre sin invasion ved at hævde, at Rusland var i fare.

Han fortalte folkemængderne, at den ødelæggende intervention i Ukraine havde været nødvendig, fordi Vesten "forberedte sig på invasionen af vores land, inklusive Krim".

"Vi kæmper for vores folk i Donbas, for sikkerheden i vores moderland, Rusland," sagde Putin en direkte tale til tropperne og fortsatte:

"Vi er stolte af generationen af sejrherrer, og vores pligt er at bevare mindet om dem, der besejrede nazismen."

Han sagde, at "gruen for en international krig" ikke burde gentages. Putins 11 minutter lange tale nævnte ikke nogen fremskridt, som han havde gjort i krigen, og gav ingen indikation af, hvornår han tror, den ville ende.

Præsidenten hævdede, at der var planlagt en "aggression" mod Rusland og hævdede, at Kiev skabte en "uacceptabel trussel" og gentog løgnen om nazismen i Ukraine.

Putin, som har lidt store tab af tropper, fortalte også dem på Den Røde Plads, at Kreml "vil gøre alt for at tage sig af disse familier" til soldater, der er døde i kampe.

Foto: Shutterstock/Den røde plads, Rusland

Foto: Shutterstock/Den røde plads, Rusland

I år har demonstrationen af militær styrke fået en ekstra betydning på grund af hans brutale invasion af nabolandet Ukraine.

På grund af ubarmhjertig propaganda i statsmedier er de fleste russere uvidende om de katastrofale tab, deres væbnede styrker tager, eller den grad af krigsforbrydelser, som de er anklaget for.

Eksperter har ikke vidst, hvad de kan forvente af Putin, og nogle antyder, at han ville bruge platformen til at udsende en "dommedags"-advarsel til Vesten. Det skriver Mirror.

Putins bestræbelser på at skabe støtte til kampagnen står i skarp kontrast til den katastrofe, hans styrker har udløst. Putins tale - hans første store tv-tale siden den 18. marts - kommer midt i yderligere trods fra Ukraines leder, som udsendte en erklæring, der også markerer 77-året for sejren i Europa.

Præsident Volodymyr Zelensky sagde i dag, at hans land kæmper for en ny sejr og vil vinde sin krig med Rusland.

"Vejen dertil er svær, men vi er ikke i tvivl om, at vi vinder," sagde Zelensky i en erklæring.