Putin 'frygter for sit liv'

24/11/22 09:07

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Putin 'frygter for sit liv', efter at russiske tropper blev tvunget til at trække sig tilbage fra Kherson, har en embedsmand i Kiev hævdet.

Tilbagetoget var et ydmygende slag for Putins hær, da den strategiske by var den første og eneste regionale hovedstad, Rusland havde erobret.

Reaktionerne på nederlaget i Moskva var af chok og fortvivlelse, blandt andet fra statslige tv-værtere. Det skriver Metro.

Oleksiy Arestovich, en rådgiver for Zelenskys stabschef, sagde til The Times: "Putin er meget bange, fordi der ikke er nogen tilgivelse i Rusland for zarer, der taber krige. Han kæmper for sit liv nu. Hvis han taber krigen, i det mindste i russernes bevidsthed, betyder det enden. Enden på ham som politisk skikkelse, og muligvis i fysisk forstand."

Andrey Norkin, en oplægsholder for den russiske statsejede kanal NTV, nægtede at tale om Kherson-tilbagetoget i sit show og jokede med, at han ville blive sendt i fængsel, hvis han sagde sine virkelige synspunkter.

I mellemtiden indrømmede den russiske politiske ekspert Sergey Kurginyan på live tv, at 'ikke alt er så fantastisk' og tilføjede, at 'en stor konventionel krig ikke skulle ske'.

Khersons befrielse har dog ført til flere missilangreb i hele Ukraine, hvor en nyfødt baby blev dræbt på et fødeafdeling i Zaporizhzhia.

Redningsfolk siger, at moderen og lægen blev reddet fra murbrokkerne af den to-etagers bygning, men spædbarnet døde.

Sorg fylder ukrainernes hjerter, sagde Zaporizhzhia-guvernør Oleksandr Starukh.

"I løbet af natten affyrede russiske monstre enorme raketter mod den lille fødeafdeling på Vilnyansk hospital. Sorg fylder vores hjerter - en baby, der lige var kommet til denne verden, blev dræbt," sagde han til Telegram.