Putin har allerede 'strategisk tabt' krigen

17/6/22 06:50

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Den britiske Admiral Tony Radakin har udtalt, at Putin allerede har tabt krigen.

Chefen for Storbritanniens væbnede styrker siger, at Rusland allerede har "strategisk tabt" krigen i Ukraine og nu er en "mere formindsket magt".

Admiralen har sagt, at Vladimir Putin har mistet 25 % af Ruslands landmagt for kun "små" gevinster.

Selvom Rusland kan opnå "taktiske succeser" i de kommende uger, mente Tony Radakin, at enhver forestilling om, at krigen havde været en succes, var nonsens.

Admiralen, som er Storbritanniens forsvarschef, sagde, at Rusland var ved at løbe tør for tropper og avancerede missiler og aldrig ville være i stand til at overtage hele Ukraine.

Admiral Radakin talte med PA-nyhedsbureauet, da han onsdag besøgte Skotland, hvor han mødte soldater på Edinburgh Castle. Det skriver Mirror.

"Dette er en frygtelig fejltagelse af Rusland. Rusland vil aldrig tage kontrol over Ukraine. Rusland har allerede tabt strategisk. NATO er stærkere, Finland og Sverige søger at blive med," sagde han.

Han tilføjede, at Rusland var blevet tvunget til at opgive sine mål om at overtage de fleste ukrainske byer og nu var engageret i en taktisk kamp, ​​hvor kampene er "hårde".

"Den russiske maskine kværner derud af, og den vinder et par - to, tre, fem - kilometer hver dag. Det er hårdt for Ukraine, men det her bliver en lang kamp. Og vi støtter Ukraine, Ukraine har vist, hvor modigt det virkelig er. Rusland har sårbarheder, fordi det løber tør for mennesker, det løber tør for højteknologiske missiler," sagde admiralen.

Rusland er nu en mere formindsket magt diplomatisk og økonomisk end for flere måneder siden, sagde han.

Tidligere på ugen opfordrede den ukrainske præsidentrådgiver Mykhailo Podolyak Vesten til at sende mere tungt artilleri, raketsystemer og køretøjer.