Putin har fået skræmmende super-ubåd: I stand til at sluge byer i radioaktive tsunamier

Af: Naja Radik

|

10/07/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ubåden, der netop er blevet leveret til den russiske flåde, er den største, der er bygget i de sidste 40 år og vejer 30.000 tons og er udstyret med atom torpedoer.

Mest læste i dag

En super-ubåd er netop blevet leveret til den russiske flåde. 

Den er i stand til, at ødelægge kystbyer. 

Belgorod, der med en længde på 604 fod og vægt på 30.000 tons, er den største ubåd, der er blevet bygget i 40 år og er bevæbnet med seks, 80 fod lange Poseidon atom torpedoer. Det skriver Daily Star.

Poseidon er den største torpedo, der nogensinde er bygget noget sted i verden og er dobbelt så stor, som et almindeligt ubådsaffyret ballistisk missil og 30 gange større end en almindelig tungvægts torpedo.

Den siges, at have en 100 megaton radioaktiv nyttelast og er så kraftige, at de kunne forårsage en gigantisk tsunami og radioaktiv stråling, som ville skabe store områder med radioaktiv forurening, hvilket gør dem ubrugelige til militær, økonomisk eller anden aktivitet i lang tid.

En rapport siger, at Poseidon torpedoerne ikke er afhængige af satellitter, og det faktum, at de “bogstaveligt talt kan gå under missilforsvaret, gør det til en langsom, men uundgåelig død.”

Den vil primært blive brugt som et radioaktivt afskrækkende middel.

Da han talte om sin flådes ubåde for et par måneder siden, hævdede præsident Vladimir Putin, at de “næsten ikke har nogen sårbarheder” og bærer en “massiv atomforordning”.

Han tilføjede: 

“Der er simpelthen intet i verden, der er i stand til, at modstå dem.” 

Belgorod vil også bære et Klavesin-29-M (også kendt som cembalo) autonomt undervandsfartøj.

Super-ubåden blev leveret til den russiske flådes hovedkvarter i Severodvinsk fredag, hvor øverstkommanderende Nikolaj Tevmenov afslørede, at den ville blive brugt til “forskning og videnskabelige ekspeditioner”.

Han sagde: 

“Belgorod åbner nye muligheder for Rusland, i at holde forskellige undersøgelser og hjælper med, at udføre forskellige videnskabelige ekspeditioner og redningsoperationer i fjerntliggende områder af verdenshavet.”

Skibet blev bygget på Sevmash skibsværft i Severodvinsk, det største skibsværft i Rusland, og overdragelsen kommer efter, at have startet det første havforsøg sidste år, angiveligt under det hemmelighedsfulde hoved direktorat for undersøisk forskning.

I januar i år, sagde den russiske flåde, at de ville modtage ubåden med atombevæbnede droner den 31. Juli i år, hvilket betyder, at overførslen er sket tre uger for tidligt. 

Den vil blive drevet af den russiske flåde, men dens missioner, vil blive kontrolleret af Putin.

Anbefalet til dig