Putin har ydmyget sig selv

Af: Thea Andersen

|

15/06/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den russiske præsidents niveau af umenneskelighed har nået til et punkt, hvor han 'ydmyger sig selv' i Ukraine.

Mest læste i dag

Den russiske præsident Vladimir Putin har ifølge USA's EU-ambassadør 'ydmyget sig selv'.

Tirsdag henledte den amerikanske diplomat Mark Gitenstein opmærksomheden på 'brutaliteten' i Putins krig, som han sammenlignede med Anden Verdenskrig, såvel som den russiske leders mentalitet.

"Putin har ydmyget sig selv ved den måde, han opfører sig på, du ved - niveauet af umenneskelighed. Jeg mener, at han [Putin] tror, at han er Peter den Store. Hvad kan jeg sige?," sagde Mark Gitenstein.

Peter den Store er en af de mest bemærkelsesværdige herskere i russisk historie, og som zar ud­kæmp­ed­e han en række krige, der havde til hensigt at udvide Ruslands territorium. Det skriver Historiens Verden.

Den 10. juni sammenlignede den russiske præsident sig med den russiske zar fra det 18. århundrede.

Det skriver EU Observer.

Den russiske præsidents har 'ydmyget sig selv' med sin adfærd i krigen, og Vesten ønskede at se ham besejret på slagmarkerne i Ukraine.

Men ordet "ydmyget" har også genklang i EU-kredse, efter den franske præsident Emmanuel Macron kom en bemærkning den 4. juni.

"Vi må ikke ydmyge Rusland, så den dag, hvor kampene stopper, kan vi bygge en udkørselsrampe," sagde Emmanuel Macron.

Dette førte angiveligt til moralsk forargelse i Central- og Østeuropa.

For nogle pegede urolighederne på strategiske spændinger i den vestlige lejr om, hvordan man skal håndtere Rusland forud for en række EU-, G7- og Nato-topmøder.

Men for Mark Gitenstein var den franske præsidents ord en "engangskommentar" midt i en stensikker "konsensus" mellem USA og EU om nøglespørgsmål, såsom at hjælpe Ukraine med at bekæmpe Rusland og håndhævelse af sanktioner.

"Sanktioner vil kun påvirke Rusland på lang sigt," sagde Mark Gitenstein og tilføj:

"Men hvis Vladimir Putin regnede med vestlig træthed for at støtte Ukraines indenlandske krigsindsats, ville den russiske leder blive dybt skuffet."

Anbefalet til dig