Putin-kritiker fundet død efter 'selvmord': Det niende mistænkelige dødsfald blandt russiske ledere med tilknytning til krigen

30/09/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
En tidligere Putin-allieret, der blev krigskritiker, er blevet fundet død under mistænkelige omstændigheder.

Mest læste i dag

Pavel Pchelnikov, en direktør ved det statslige jernbaneselskab Russian Railways (RDZ) blev fundet skudt og dræbt på balkonen i sin lejlighed i Moskva.

Han har angiveligt dræbt sig selv, ifølge russiske medier.

Blot uger tidligere havde han delt søde billeder fra en familieferie, hvilket gjorde hans pludselige død endnu mere chokerende.

Pavel Pchelnikov pralede med at være "den mest erfarne PR-chef i det russiske jernbaneselskab".

"Det er kendt, at han for blot en måned siden var på ferie og villig postede billeder fra sin ferie på sociale medier. Hvad der kunne have skubbet manden til en desperat handling er ukendt., rapporterede forretningen 'We Can Explain'.

Russiske jernbaner er angiveligt kommet under pres fra Kreml for nylig på grund af deres manglende evne til at stoppe ukrainske hackere i at lukke deres netværk ned. Det skriver The Sun.

Dette har ført til kritiske forsinkelser i forsyninger, der når frem til frontlinjen.

Virksomheden blev udsat for EU-sanktioner den 27. februar i krigens tidlige dage. Storbritannien fulgte trop med at sanktionere firmaet den 24. marts.

På det tidspunkt stemplede regeringen russiske jernbaner som en af ​​de "nøgleindustrier, der støtter Ruslands ulovlige invasion".

Den 11. april misligholdt firmaet en obligationsrentebetaling, den første sanktionerede virksomhed til at gøre det.

I juli opfordrede firmaet offentligt EU til at ophæve sanktionerne og hævdede, at de "begrænser RDZ's evne til at udføre socialt betydningsfulde, humanitære funktioner og er diskriminerende i forhold til befolkningen i Den Russiske Føderation."

Virksomheden har også vist sig at kritisere krigen i Ukraine.

I sidste uge gik firmaets hjemmeside ned efter Putins mobiliseringsmeddelelse, da tusinder forsøgte at flygte fra udkastet til udlandet. Virksomheden blev tvunget til at udsende en erklæring, der nægtede statslige mediers rapporter om, at mænd i kampalderen skal vise deres militærtjenestestatus, før de købte billetter.

Anbefalet til dig