Putin lod Paven vente i 50 minutter: Derfor gør han det altid

08/3/22 05:53

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Vladimir Putin lader konsekvent vigtige mennesker vente.

Vladimir Putin har et yderst dårligt ry for at komme for sent – ​​og det er lige meget, hvem det er.

Den russiske præsident har fået et ry for at lade andre verdensledere vente i utrolig lang tid. Faktisk op til svimlende fire timer. Det skiver TheSun.

Putin, der startede Ruslands krig mod Ukraine, er ligeglad med, hvem han fornærmer ved at dukke op for sent. Om du er politiker fra et andet land eller endda Dronningen og Paven.

Lige siden de første dage af hans præsidentperiode er hans dårlige evne til at holde tid blevet så legendarisk, at det at være en halv time for sent på den ses som et "tegn på dybeste respekt" fra Putin.

Såvel som højtstående personer og vigtige embedsmænd, så tænk på Putins langmodige hjælpere, der ofte venter timer i træk på, at deres chef kan ordne sig. Mærkeligt nok kommer han aldrig for sent til for eksempel tv-pressekonferencer.

Er Putin bare elendig til at holde styr på tiden, eller er der faktisk en mere skummel grund til hans sene ankomst?

I 2004 holdt han respektløst forældrene til børn, der blev dræbt i et flystyrt, vente på hans ankomst til kirkegården, i hele to timer.

Og efter at have fået pave Frans til at vente i halvtreds minutter under deres første møde i 2013, besluttede Putin at forlænge sin rekord og holde lederen af ​​den katolske kirke vente endnu længere, anden gang.

Foto: Shutterstock/ Pave Frans

Foto: Shutterstock/ Pave Frans

I 2015 ankom Putin til Vatikanet en time og tyve minutter for sent, efter at have tilbragt tid i Milano med den italienske premierminister Matteo Renzi.

Pavelige hoffolk "rystede" efter sigende udenfor i det kolde novembervejr, mens de ventede på den russiske præsidents ankomst - og han tog derefter det usædvanlige skridt at instruere sine medarbejdere i at forklare præcis, hvorfor han kom for sent.

Putins talsmand, Dmitrij Peskov, fortalte russiske journalister, at det ikke blev gjort for bevidst at holde paven på kanten.

"Det er rigtigt, at mødet med paven skete lidt efter det planlagte tidspunkt," forklarede han dengang.

"Det var, fordi samtalerne i Milano tog længere tid end forventet, og vores kortege bevægede sig ret langsomt gennem Milanos og Roms gader. Selvfølgelig holdt vi kontakten med Vatikanet hele tiden og forklarede vores forsinkelse."

Han har heller ikke noget imod at fornærme amerikanerne. USA's udenrigsminister John Kerry måtte i 2012 vente i Moskva i tre timer, og måtte gå en tur på Den Røde Plads, mens kan ventede.

Præsident Obama måtte samme år udskyde sine planer med fyrre minutter, da Putin angiveligt var meget sent på den.

Den længste ventetid nogensinde må gå til den tidligere tyske kansler Angela Merkel, som måtte vente fire timer og femten minutter.

Foto: Shutterstock/ Vladimir Putin og Angela Merkel

Foto: Shutterstock/ Vladimir Putin og Angela Merkel

Tæt efter følger Ukraines tidligere præsident Viktor Janukovitj med fire timer, mens lederne af Hviderusland og Japan er blevet tvunget til at trille tommelfingre i tre timer.

Det var dog ikke noget nyt, da Putins ekskone, Lyudmila Putina, sagde, at hun var efterladt i tårer, da han ikke mødte op til tiden til en af ​​deres første dates.

"Jeg kom aldrig for sent, men han var det altid. Halvanden time var normalt," sagde hun.

"Jeg kan huske, at jeg stod rundt i metroen. De første femten minutters forsinkelse er OK, en halv time også fint. Men når der går en time, og han stadig ikke er der, begynder man at græde."

Mange mener, at Putins dårlige evne til at overholde tid er en del af hans psykologiske spil, da han har bevist, at han dukker op, når det forventes, ved pressekonferencer og tv-interviews.

Dronningen har mødt Putin ved flere tilfælde- med deres mest begivenhedsrige møde var under hans statsbesøg i Storbritannien i 2003.

Hér havde hun stået og ventet i næsten et kvarter. Det siges, at hun kom med en kæk bemærkning til Putin på grund af en hunds reaktion på den russiske leder.