Putin med direkte opfordring til Danmark

15/3/23 06:22

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Nu kommer den russiske præsident med en opfordring til Danmark.

På det seneste har der været forlydender om, at det skulle være ukrainske aktivister, der står bag den sabotage, som Nord Stream 1 og 2 har været udsat for.

Hvis man spørger Ruslands præsident, Vladimir Putin, er der dog ikke hold i disse spekulationer. Han mener derimod, at det er noget 'sludder'.

Det skriver de russiske nyhedsbureauer RIA og Tass ifølge Ritzau.

Vladimir Putin udtaler også, at det ikke er nemt for russerne at komme til at lave en nærmere undersøgelse af sabotagen og dens omstændigheder, da de ikke kan få lov til at opholde sig i nærheden af området.

Det har nu medført, at han har sendt en besked direkte til Danmark, hvor han beder om, at de kan få lov til at være i området, så de kan lave en undersøgelse sabotagen.

I samme ombæring slog han også fast, at Rusland før har kontaktet Danmark, og har bedt om at blive tildelt en plads i en international gruppe, der blev sammensat med henblik på at lave en nærmere undersøgelse.

I sidste uge bragte de to tyske medier ARD og Zeit en historie om, hvad der potentielt kan være sket op til, at Nord Stream-ledningen blev ramt af sabotage, hvilket skete den 26. september sidste år.

De to tyske medier har ifølge Ritzau skrevet, at en lille yacht skulle have været brugt til at nå frem til gasledningen. Ligeledes lyder det fra de to medier, at denne yacht lagde til på den danske ø Christiansø, der ligger nær Bornholm.

Ligeledes skrev de, at det skulle have været ukrainske aktivister, der var involveret i sabotagen på gasledningen, men denne teori er altså blevet fejet af bordet af den russiske præsident, Vladimir Putin.