Putin med opsigtsvækkende melding: Har ét særligt krav til fredsforhandlinger

Af: Lucas Andreas

|

15/05/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Putins Rusland invaderede Ukraine tilbage i 2022.

Mest læste i dag

Det er ikke hver dag, at den russiske præsident Vladimir Putin udtaler sig diplomatisk til offentligheden om den igangværende krig i Ukraine.

Men det er nu engang, hvad han netop har gjort.

Den russiske præsident udtrykker åbenhed over for dialog i konflikten i Ukraine, men han fastslår, at forhandlingerne skal omfatte alle involverede parter, inklusive Rusland.

Udtalelsen kom frem i et interview med det kinesiske statslige nyhedsbureau Xinhua ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Her understregede Putin også det russisk-kinesiske økonomiske samarbejdes potentiale og bemærkede, at Kina har en dyb forståelse for krisens rødder i Ukraine samt dens geopolitiske implikationer.

Har før nævnt muligheden for fredsforhandlinger

I en tale tilbage i marts talte Putin om muligheden for fredsforhandlinger i den langtrukne Ukraine-konflikt og udtrykte behovet for at identificere troværdige forhandlingspartnere.

Her lagde han ikke skjul på, at det ikke ville være muligt at føre fredsforhandlinger med Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, men han nævnte Frankrig som en mulig mediator i denne proces.

Skal på første statsbesøg siden valget

Putin, der skal besøge Kina torsdag den 16. og fredag den 17. maj, markerer med dette besøg sin første internationale tur siden han påbegyndte sin femte præsidentperiode.

Rejsen er arrangeret på invitation fra Kinas præsident, Xi Jinping, og finder sted i en tid, hvor kinesiske virksomheders støtte til Rusland - især i forbindelse med produktion relateret til krigen i Ukraine - har vakt skarp kritik fra USA.

Det oplyser det statslige kinesiske nyhedsbureau Xinhua ifølge dpa.

Dialogen og de kommende møder mellem de to ledere vil være nøglemomenter for at vurdere retningen for fremtidige fredsforhandlinger og den bredere geopolitiske balance.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Utallige danskere fik en airfryer til jul: Nu er der trist nyt Disse danskere skal enten vente længe - eller punge ud.

Anbefalet til dig