Putin planlægger at hjernevaske russiske elever

23/11/22 08:44

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Putin planlægger angiveligt at hjernevaske russiske elever med en snoet version af Ukraine-krigen.

Putin planlægger at hjernevaske russiske elever med sin egen forskruede version af krigen i Ukraine.

Og præsidentens propagandablitz kommer, da millioner står over for at fryse ihjel denne vinter som følge af Putins strejker på vital energiinfrastruktur. Det skriver Mirror.

Historiebøger og læseplaner vil nu dække Kremls "særlige militæroperation" - og kilder hævder, at Kyiv og Vesten vil blive portrætteret som at have fremkaldt konflikten.

Eksamener om emnet for elever i alderen 17 og 18 starter den 11. december.

"Efter at have ændret læseplanen var det nødvendigt at ændre opgaver og historielærebøger," sagde chefen for den russiske føderale uddannelsestjeneste Anzor Muzaev.

Verdenssundhedsorganisationen siger, at millioner står over for en "livstruende" vinter, og Kyiv er ved at evakuere folk fra Kherson- og Mykolaiv-områderne.

Sergey Kovalenko, fra energifirmaet DTEK Yasno, sagde, at strømafbrydelser vil vare "til mindst slutningen af ​​marts".

Det sker, efter at Moskvas befalingsmænd i hemmelighed har flyttet næsten 100 luftforsvarsmissiler fra Hviderusland til Rusland, hvilket har udløst frygt for en større eskalering i Ukraine, herunder hvorvidt Putin ville bruge atomvåben.

"Uanset hvad Rusland har i tankerne at påføre Ukraine, ser Kreml ud til at forvente gengældelse på egen jord fra Ukraine eller Vesten.

En Rusland-ekspert sagde til Mirror: "Uanset hvad Rusland har i tankerne at påføre Ukraine, ser Kreml ud til at forvente gengældelse på egen jord fra Ukraine eller Vesten. Men mere ildevarslende kan de indikere, at værre endnu kan komme, og de forbereder sig på en stor reaktion på denne aktivitet."