Putin planlægger at overdrage magten til en medhjælper

05/05/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Telegramkanalen General SVR - angiveligt drevet af en tidligere efterretningsofficer - hævder, at Putin er parat til at overdrage magten til en medhjælper.

Mest læste i dag

Nu svirrer rygterne om, at Putin planlægger at overdrage magten til en medhjælper, da rygterne om dårligt helbred vokser.

Den russiske præsident påstås at skulle gennemgå en operation, muligvis for kræft, ifølge påståede lækager fra Kreml.

Det sker efter, at Telegram-kanalen General SVR - angiveligt drevet af en tidligere russiske udenrigsefterretningstjeneste-generalløjtnant - sagde, at Putin er blevet informeret af læger, at opereren vil invalidere ham "i kort tid".

Derfor vil han angiveligt kortvarigt overdrage magten til en medhjælper.

Der har ikke været nogen officiel bekræftelse i forhold til, at Putin har et dårligt helbred. Det skriver Mirror.

Men de seneste offentlige optrædener viser, at han ryster og er hævet i ansigtet.

Foto: Twitter

Det har ført til spekulationer om, at han kan lide af flere tilstande, herunder demens eller Parkinsons.

Nogle mener, at det hele kunne være et kneb fra Moskva, i betragtning af hvor stramt Putins regering kontrollerer landets medieproduktion.

Telegram-kanalen, der menes at blive drevet af en person, der bruger pseudonymet 'Viktor Mikhailovich', siges at have udgivet en video, der hævder, at præsidenten havde en to-timers samtale med assistent Nikolai Patrushev.

Også sekretær for Ruslands sikkerhedsråd og tidligere chef for den føderale sikkerhedstjeneste, siges han at stå i kø for midlertidigt at erstatte Putin i nogle dage, rapporterer New York Post.

Præsidenten siges også at have "gjort det klart" for Patrushev, at han betragter ham som næsten den eneste virkelige fortrolige i magtsystemet.

Anbefalet til dig