Putin raser mod Vesten i nyt interview

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ruslands præsident, Vladimir Putin, raser mod Vesten i et nyt interview, der vil blive vist på russisk statsligt tv.

Mest læste i dag

I et nyt interview langer Vladimir Putin ud efter Vesten, som han beskylder for at gøre et forsøg på at 'rive Rusland i stykker'.

Der er tale om et interview, der er blevet optaget på forhånd, og som vil blive vist på russisk statsligt tv senere juledag. Det skriver Ritzau.

Den russiske præsident siger, at Vesten gør et forsøg på at rive Rusland i stykker, mens han har et andet mål. Han hævder nemlig at have et mål om at forene det russiske folk.

"Kernen i alt det her er, at vores geopolitiske modstandere har til hensigt at rive Rusland i stykker, det historiske Rusland," lyder det fra Putin ifølge Ritzau, inden han fortsætter:

"De har altid forsøgt på 'del og hersk'. Vores mål er noget andet. At forene det russiske folk."

Det er ikke første gang, at Putin gør brug af begrebet 'det historiske Rusland'. Det har han gjort før, når han hævder, at ukrainere og russere er ét og samme folk.

Faktisk var det også, hvad han gjorde brug af som argument for at sætte gang i sin invasion af Ukraine for ti måneder siden, hvilket sidenhen har ført til en både blodig og opslidende krig i landet.

"Vi handler i den rigtige retning, vi beslutter vores nationale interesser, vores borgeres interesser og vort folks," siger den russiske præsident også i det nye interview.

Han benytter sig også af muligheden til at gentage, hvad han tidligere har hævdet om, at Rusland skulle være klar til at indgå i forhandlinger.

I interviewet siger han nemlig, at de skulle være klar til at 'forhandle med alle deltagere i denne proces for at finde en acceptabel løsning', men han kommer ikke nærmere ind på, hvad han stiller af krav.

Når han henviser til 'det historiske Rusland', taler Putin formentlig om det det tsaristiske Rusland og det kommunistiske Sovjetunionen.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig