Putin rejser til frontlinjen

05/12/22 08:33

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
En tidligere CIA-embedsmand tror, at besøget er for at forbedre støtten til krigen blandt Putins folk.

Kreml har bekræftet, at Putin vil besøge russiske tropper ved frontlinjen. Det er blevet beskrevet som en mulighed for Putin at vise, hvordan Rusland har sikret dele af sine annekterede territorier i Ukraine.

Men en tidligere CIA-chef i Rusland kalder turen et desperat forsøg fra Putin på at løfte moralen midt i voksende uenighed om krigen. Det skriver Daily Star.

Ifølge Kyiv Independent har Rusland nu mistet 91.150 soldater siden krigens start i februar.

Kremls pressesekretær Dmitrij Peskov meddelte, at den russiske leder har til hensigt at møde soldater i Donbas-regionen i det besatte østlige Ukraine.

Den tidligere CIA-embedsmand Steve Hall mener dog, at motiverne for Putins rejse er tydelige.

"Jeg tror ikke, det er en indikation af hans sikkerhed. Jeg tror, ​​det er en indikation af hans virkelig stærke ønske om at vise russerne, at dette er en del af Rusland. Husk, han fortalte russerne, at han havde annekteret denne del af Ukraine, men han kontrollerer ikke rigtigt de annekterede områder. Mange russere ved, at de har mistet kontrollen, eller har spørgsmål om den russiske kontrol. Så Putin ønsker at vise, at dette faktisk er en del af Rusland," sagde Steve Hall til CNN.

Som en anden grund foreslog Steve Hall, at Putin er "irriteret over at se en konstant strøm af vestlige besøgende i Kiev og andre dele af Ukraine, når hans militær ikke klarer sig særlig godt i de dele, han hævder at kontrollere".

På trods af Kremls udmelding er det ikke klart, hvornår den russiske præsident vil besøge frontlinjen, eller hvor meget af Donbas hans hær stadig vil besidde, når han når dertil.

Den nuværende russiske frontlinje i Donbas er blevet beskrevet som en "kødkværn", da offensiver på Bakhmut mister et betydeligt antal soldater med minimal gevinst.

Det menes, at ukrainske specialstyrker kan udgøre en trussel mod præsident Putin under ethvert besøg ved fronten.