Putin: Ruslands 'Satan II' hypersoniske missil er næsten klar til indsættelse

Af: Ida Hansson

|

22/12/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Putin har sagt, at Ruslands tårnhøje 'Satan II' hypersoniske missil er næsten klar til indsættelse.

Mest læste i dag

Hver Satan II, kendt som en RS-28 Sarmat, kan bære mindst 10 atomsprænghoveder, og kan ramme mål tusindvis af kilometer væk i Europa og USA.

I en tale til forsvarschefer i Moskva sagde den russiske præsident, at han er villig til at give sin hær alt, hvad de har brug for, når Ruslands krig mod Ukraine går ind i sin 10. måned.

Penge er ingen bekymring for hæren, tilføjede Putin, der allerede har lagt et forsvarsbudget på 84 milliarder dollars for næste år – 40 % højere end den oprindelige udgiftsplan annonceret i 2021. Det skriver Metro.

Putin opfordrede Moskva til at tage særligt hensyn til betydningen af ​​droner i den blodige konflikt, som han siger er tæt på at være 'færdig'.

Han tilføjede, at Nato vil bruge sine ressourcer 'i fuldt omfang' mod Rusland og opfordrede militære ledere til at gøre brug af deres erfaringer med at hjælpe Syrien.

Rusland testaffyrede i april Satan II, og den flyver fem gange hurtigere end lydens hastighed.

Kun få dage efter, at Kreml insisterede på at brugen af atomvåben mod Ukraine, var udelukket, sagde embedsmænd, at Rusland med succes havde testet Satan II.

Sergey Karakaev, chefen for landets strategiske missilstyrker, sagde på en militærkonference, at missilet var sendt afsted i det nordlige Rusland.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig