Putin sammenlignet med Adolf Hitler

21/3/22 05:07

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Putin sammenlignes med diktator Adolf Hitler.

Putin blev i går sammenlignet med Adolf Hitler, efter rapporter om, at hans invaderende tropper tvangsdeporterede ukrainere til russiske arbejdslejre. Det skriver TheSun.

Op til 5.000 indbyggere blev drevet væk fra den belejrede by Mariupul. Mange blev taget til Taganrog i det sydvestlige Rusland for at støtte Putins vanvittige påstand om, at han "befrie" Ukraine.

Mariupols borgmester Vadym Boychenko sammenlignede Moskvas handlinger med "de forfærdelige begivenheder under Anden Verdenskrig, hvor nazisterne tvangsfangede folk"

"Besætterne sender indbyggerne i Mariupol til filtreringslejre, tjekker deres telefoner og beslaglægger deres ukrainske dokumenter," sagde Pavlo Kyrylenko, lederen af ​​Donetsks regionale administration.

Det ukrainske parlamentsmedlem Inna Sovsun fortalte i går Times Radio, at folk blev ført til "meget fjerne dele af Rusland" og "tvunget til at underskrive papirer, der siger, at de vil blive i dette område i to eller tre år, og de vil arbejde gratis i disse områder". 

Den engelske premierminister Boris Johnson fordømte Kremls "ondskabsfulde og barbariske angreb på uskyldige civile" og lavede også en direkte sammenligning med nazisternes handlinger under Adolf Hitler i 1940'erne.

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Premierministeren advarede om, at den russiske præsident ikke ville stoppe ved Ukraine, og en Putin-sejr ville indlede "begyndelsen på en ny tidsalder af intimidering i hele Østeuropa" og give "grønt lys for autokrater overalt".

Putins styrker har tvunget ti millioner ukrainere fra deres hjem. Flugtveje, der kun fører til Rusland eller Putin-støttede Hviderusland, blev af FN stemplet som "umoralske".

Foto: Shutterstock/ Indbyggere der flygter fra sine hjem i Kiev

Foto: Shutterstock/ Indbyggere der flygter fra sine hjem i Kiev

I det seneste slag mod Putin blev næstkommanderende for hans Sortehavsflåde dræbt i går. Andrey Paliy var den sjette øverste militærofficer, Rusland har mistet siden invasionen af ​​Ukraine.

Efter drabet på fem hærgeneraler var førsterangs kaptajn Andrey Paliy den første senior flådeofficer, der blev dræbt i krigen.

Konstantin Tsarenko, sekretær for det offentlige råd for Sevastopol Nakhimov Naval School og ven af Andrey ​​Paliy, bekræftede officerens død.

Som endnu flere dårlige nyheder for Rusland advarede en amerikansk general om, at de russiske styrker var ved at løbe tør for mandskab og ammunition, og kun har en uge tilbage til at erobre Ukraine.

"Det er derfor, de har rakt ud til Kina for at få hjælp, og hvorfor de nu rekrutterer syrere. Russiske generaler løber tør for tid, ammunition og mandskab," sagde Gen Ben Hodges, veteran fra krige i Irak og Afghanistan.