Putin snydt af rådgivere: Lovede 'hurtig og effektiv' overtagelse af Ukraine

Af: Ida Hansson

|

13/09/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Russerne hævder, at Putin blev en del af et 'set up' i ugerne op til invasionen af ​​Ukraine.

Mest læste i dag

Kiev har gennemført en enorm modoffensiv i de seneste dage, og tvunget fjendens tropper til hastigt at trække sig tilbage fra nogle områder. Russiske styrker er blevet skubbet helt tilbage til den nordøstlige grænse.

Det pludselige momentum har løftet den ukrainske moral og fremkaldt forargelse i Moskva. På stats-tv, hvor eksperter normalt er standhaftige i deres loyalitet over for Kreml-lederen, har debatter ført til sjælden offentlig kritik af Putins krig.

Boris Nadezhdin, et tidligere parlamentsmedlem, rasede mod Kreml-lederens nære fortrolige i en direkte tv-debat. Det skriver Metro.

"Folk, der overbeviste præsident Putin om, at operationen ville være hurtig og effektiv ... disse mennesker har virkelig snydt os alle sammen. Nogen fortalte ham, at ukrainere vil overgive sig, at de vil flygte, at de vil slutte sig til Rusland," sagde han.

Boris Nadezhdin gik så langt som at foreslå fredsforhandlinger mellem Rusland og Ukraine.

Han tilføjede: 'Vi er nu på det punkt, hvor vi er nødt til at forstå, at det er absolut umuligt at besejre Ukraine ved at bruge disse ressourcer og koloniale krigsmetoder. Jeg foreslår fredsforhandlinger om at stoppe krigen og gå videre til at håndtere politiske spørgsmål.'

Rusland har løbende omtalt invasionen som en 'særlig militær operation'. Ramzan Kadyrov, den Moskva-støttede leder af regionen Tjetjenien, har også offentligt kritiseret invasionen.

Han kritiserede det russiske forsvarsministerium for, hvad han kaldte 'fejl', der førte til februar-invasionen af ​​Ukraine.

På trods af den pludselige succes fra Ukraine har der stadig været store tab de seneste dage.

Kyivs præsidentkontor sagde, at mindst fire civile blev dræbt og 11 andre blev såret i en række russiske angreb i ni regioner i landet i går, mandag.

Nogle analytikere roste Ukraines første træk i det sydlige Kherson-område for at henlede opmærksomheden fra fjendens tropper der, før de kastede sig ud på mere udtømte russiske linjer i den nordøstlige del.

Selv omkring Kherson kæmper Rusland for at bringe styrker over Dnipro-floden for at stoppe den ukrainske offensiv der, sagde det britiske militær.

Anbefalet til dig