Putin styrker slår til igen: Dræber hundredevis af mennesker og børn

17/3/22 05:26

Ida Hansson

Foto: Twitter
Putins tropper bomber Mariupol Drama Theatre.

Mariupol Drama Theatre blev brugt som et sikkert tilflugtssted fra Ruslands ubønhørlige beskydning af den sydlige havneby, hvor der blev serveret mad, og folk sov der natten over.

Putins tropper bombede et teater, der siges at huse op til 1.200 skrækslagne mennesker - på trods af, at der stod ordet "børn" foran bygningen. Det skriver TheSun.

Det kontinuerlige bombardement af Mariupol har tvunget omkring 20.000 ukrainere til at flygte, og det anslås, at mere end 2.300 borgere er blevet dræbt i området.

Byens viceborgmester, Serhiy Orlov, sagde, at mellem 1.000 og 1.200 mennesker var inde i teatret onsdag, da det blev bombet af russerne.

Satellitbilleder fra for to dage siden viste ordet "børn" skrevet med store hvide bogstaver på russisk uden for bygningens for- og bagside, siger rumteknologifirmaet Maxar.

Redningsfolk leder efter overlevende i vraget, og antallet af ofre kendes endnu ikke.

Foto: Twitter

Foto: Twitter

 

Foto: Twitter

Foto: Twitter

I en erklæring sagde Ukraines udenrigsministerium:

"Teaterbygningen tjente som ly for hundredvis af Mariupol-beboere, som havde mistet deres hjem som følge af russiske væbnede styrkers bombning og beskydning af byen. Bombeangrebet ødelagde den centrale del af teaterbygningen, hvilket fik et stort antal mennesker til at blive begravet under murbrokkerne. Vurderingen af ​​det nøjagtige antal personer er i øjeblikket umulig på grund af igangværende beskydning.Ved at levere et målrettet bombeangreb til stedet for masseindsamling af civile har Rusland begået endnu en krigsforbrydelse."

Billeder viste en bunke murbrokker med snoet metal og røg, der steg op fra ruinerne, mens videoer viste blodige ofre, der blev kørt til hospitalet - og adskillige lig i teatrets kælder.

Optagelserne, der blev lagt ud på nettet for blot fem dage siden, viste den enorme sovjetiske bygning spækket med mennesker, der søgte ly mod angrebene fra russisk beskydning.

Mariupol har været under beskydning i mere end to uger, og hele kvarterer er blevet forvandlet til murbrokker. 

Russiske styrker fortsætter med at angribe ukrainske byer og begværge sig tættere på Kiev i et ubarmhjertigt bombardement, der bliver ved med at forværre den humanitære krise.