Putin tager hvad han kan få: Indkalder ældre og handicappede soldater til at kæmpe

28/09/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
300.000 russiske reservister bliver indkaldt i Putins "delvise mobilisering" for at deltage i krigen i Ukraine. En række af disse omfatter handicappede og ældre soldater, der ikke er i stand til at kæmpe.

Mest læste i dag

Gamle og handicappede mænd i Rusland bliver indkaldt som en del af Putins seneste værnepligtsplaner for at hjælpe med at bekæmpe krigen i Ukraine.

Der er dukket et klip op fra russisk-statsmedier, hvor vært Vladimir Solovyov og chefredaktør Margarita Simonyan diskuterer de seneste værnepligtsplaner og antyder, at mænd helt ned til 60 år bliver indkaldt.

"Der skal gøres noget ved det, og vi bør ikke forstyrre folk," sagde Simonyan på Russia Today.

Ingen af ​​oplægsholderne bebrejdede direkte Putin for dette og beskyldte i stedet lavere rekrutteringsofficerer for bommerten.

Efter udsendelsen udgav Kreml en officiel erklæring, der indrømmede fejlagtigt at ringe til gamle og handicappede. "Der er tilfælde, hvor dekretet er overtrådt," sagde de.

Det nuværende dekret bør kun indkalde 300.000 mand med tidligere militær erfaring fra en pulje af reservister. Det skriver Daily Star.

I stedet tyder beviser på, at denne regel bliver ignoreret, og uegnede kandidater bliver indkaldt, mens Ruslands hær kæmper for at fortsætte sin kamp.

Rapporter tyder på, at ældre mænd med medicinske tilstande bliver indkaldt til undersøgelsescentre og får at vide af læger, at de er "egnet til at taget til fronten".

Putin startede krigen i Ukraine tilbage i februar 2022 med henvisning til, at han havde til formål at "demilitarisere og afnazificere Ukraine".

Han hævdede også, at invasionen var nødvendig for at beskytte Rusland mod Ukraines potentielle optagelse i NATO.

I de seneste uger har Rusland mistet flere vigtige territorier i Ukraine, og som et resultat har Putin implementeret landets første mobilisering siden Anden Verdenskrig.

Mænd over hele landet modtager udkast til papirer, og nogle rapporter tyder på, at mange af disse værnepligtige bliver sendt til frontlinjen i Ukraine uden nogen uddannelse.

Der er også frygt for, at unge ukrainske mænd i russisk-kontrollerede områder vil blive hvervet til at hjælpe med at bekæmpe krigen mod deres eget land.

Ukraines præsident Zelensky sagde, at disse mænd skulle bruge "alle midler" til at skjule sig for mobilisering, og hvis de bliver tvunget til at kæmpe, bør de "ved første lejlighed skifte position".

Anbefalet til dig