Putin truer igen med atomvåben: Over halvdelen af ​​Ruslands missiler "virker ikke"

07/06/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Så meget som 60 procent af den russiske præsidents atommissiler er muligvis ikke så truende, som mange først frygtede.

Mest læste i dag

USA har gennemskuet Putins "bluff", efter at have antydet, at over halvdelen af ​​ruslands atommissiler "ikke virker".

Nyheden kommer efter en ny trussel mod Vesten i denne uge, hvor chefen for Ruslands rumagentur hævdede, at landet har 50 nye atommissiler.

Dmitry Rogozin, lederen af ​​Roscosmos og en tæt allieret til den russiske præsident, sagde, at en række Sarmat-2-missiler – der vejer 208 tons – vil blive indsat til efteråret for at minde verden om Ruslands kapaciteter.

Men i marts hævdede tre amerikanske embedsmænd med efterretninger om russiske sprænghoveder, at omkring 60 procent af Moskvas missiler faktisk er inoperative. Det skriver Daily Star.

Frygt for en atomvåben konflikt har været et af hovedtemaerne i debatten om, hvordan man skal håndtere Rusland, efter at Kreml beordrede sin invasion af Ukraine tilbage i begyndelsen af ​​februar.

"Det er kun tilbage at råde aggressorerne til at tale mere høfligt med Rusland," tilføjede Dmitry Rogozin.

Ifølge Reuters affyrede Rusland mere end 1.100 missiler mellem slutningen af ​​februar og slutningen af ​​marts.

Men af ​​disse opsendelser oplever russiske styrker fejlrater så høje som 60 procent, fortalte to af embedsmændene til nyhedsbureauet.

Embedsmændene tilføjede dog, at fejlraten afhang af typen af ​​missil, der blev affyret og varierede fra dag til dag.

Da Putins fremskridt i Ukraine ser ud til at være stoppet, truede den russiske tv-ekspert Margarita Simonyan tidligere på ugen med, at ethvert andet resultat end en russisk sejr ville "ende dårligt for hele menneskeheden."

Dette kommer i kølvandet på, at Ruslands rumfartschef advarede om, at et nyt atommissil kunne gøre Vesten til et "dybt radioaktivt krater", hvis 3. Verdenskrig begynder.

Anbefalet til dig