Putin vil vinde nyt territorium: Retter blikket mod USA

Af: Ida Hansson

|

13/07/2022

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Russiske politikere, der er loyale over for Putin, har truet med at tage Alaska tilbage, hvis USA fortsætter med at indføre skadelige økonomiske.

Lige nu læser andre også

Vladimir Putin siges at ville have endnu mere territorium, mens hans invasion af Ukraine buldrer videre.

Onsdag den 6. juli advarede russiske politikere, der er loyale over for Putin, om at de vil forsøge at generobre Alaska, hvis de vestlige sanktioner fortsætter.

Staten blev solgt til USA i 1867 for hvad der svarer til 142,2 millioner dollars i dagens penge, men nu har Vyacheslav Volodin – formand for 'the State Duma' – truet med at tage den tilbage.

"Anstændighed er ikke svaghed. Vi har altid noget at svare med. Lad Amerika altid huske, at der er en del af dets territorium. Alaska," sagde han under en tale ved en parlamentarisk samling.

"Når de begynder at forsøge at afhænde vores ressourcer i udlandet, så lad dem tænke sig om, før de gør, så vi også har noget at kræve tilbage," tilføjede han.

Han opfordrede også medlemmer af Ruslands underhus til at "holde øje med Alaska". Det skriver Daily Star.

Dumaens næstformand Pyotr Tolstoy - et tipoldebarn af krig og freds forfatter Leo Tolstoy - foreslog endda en folkeafstemning om Alaska.

Alaskas guvernør Mike Dunleavy slog tilbage mod truslerne på Twitter og skrev: "Til de russiske politikere, der tror, ​​de kan tage Alaska tilbage: Held og lykke."

Dette skete efter reklametavler med teksten "Alaska er vores!" dukkede op i den russiske by Krasnoyarsk, ifølge det lokale nyhedsmedie NGS24.

Et lokalt trailerfremstillingsfirma kaldet "Alaska" har angiveligt bestilt skiltene, hvor en medarbejder sagde, at deres direktør er "meget patriotisk" og "besluttede at vise, at vi er for patriotisme".

I marts sagde det russiske statsdumamedlem Oleg Matveychev på tv, at Kreml "bør tænke på erstatninger" efter amerikanske sanktioner.

Anbefalet til dig