Putins atomfly spottet nær den ukrainske grænse

18/4/22 10:35

Ida Hansson

Foto: Shutterstock.com
Vladimir Putins atomfly er blevet set på himlen over det vestlige Rusland.

Optagelser viser fire russiske Tu-95'ere, kendt som 'bjørne', der flyver i Kaluga-regionen nær grænsen til Ukraine. Det skriver Metro. 

Moskva har tidligere brugt langtrækkende bombefly til at angribe Kyiv med krydsermissiler - ikke atommissiler. Men det frygtes nu, at den russiske præsident kan eskalere sine angreb, efter at ukrainske missiler angiveligt ødelagde hans flagskib Moskva.

Sortehavets flagskib var en enorm styrke i Putins flådefront, der ramte havnebyerne Odesa og Mariupol.

Hans kumpaner hævdede, at den sank efter en brand, forårsaget af eksploderende ammunition - men Ukraine siger, at den blev bragt ned med to Neptun-missiler.

Der er også dukket et billede op, der hævder at vise Moskvas sidste øjeblikk oven vandet. 

Sort røg sås strømme ud fra det synkende fartøj, med hvad der så ud til at være redningsbåde i havet. En kilde fortalte russiske medier, at skibet sank kort efter, at disse billeder blev taget.

Der er spekulationer om, at hundredvis mistede livet ombord midt under en virtuel nyhedsblackout fra Kremls propagandamaskine.

Zelensky advarer verden

Zelensky har opfordret lande til at fylde op med anti-strålebehandling og bygge tilflugtsrum, da 'Rusland kunne bruge ethvert våben'.

Det skræmmende varsel kom under en appel til Vesten om at forsyne Ukraine med våben efter syv ugers brutale kampe. 

"Kemiske våben, de burde gøre det, de kunne gøre det, for dem er menneskers liv ingenting. Vi bør tænke på ikke at være bange, ikke at være bange, men være klar. Det er ikke kun et spørgsmål for Ukraine, men et spørgsmål for hele verden, tror jeg," sagde præsident Zelensky til CNN. 

Ukrainske embedsmænd anslår, at 2.500 til 3.000 ukrainske soldater er døde, siden Putin første gang invaderede landet i februar. Dette er i sammenligning med Ruslands 19.000 til 20.000 ofre, selvom disse tal ikke kunne verificeres uafhængigt.