Putins atomtrusler og masseværnepligt vækker vrede: Demonstranter bliver slået og arresteret

23/9/22 05:26

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Der er stor russisk vrede over Putins ønske om at indkalde yderligere 300.000 soldater til at tjene i Ukraine, og protestanholdelserne stiger.

En enorm 1.300 arrestationer er blevet foretaget over hele Rusland i protester mod Putins ønske om at indkalde tusindvis flere mennesker til at tjene i Ukraine-krigen.

Nye billeder viser demonstranter gå på gaden natten over i 38 byer - men blev tacklet med brutal magt af pansret politi. Det skriver The Sun.

Putin beordrede mobilisering af russiske civile onsdag morgen og kaldte 300.000 reservister op i en tale på tv, hvor han også fremsatte en tyndt tilsløret trussel om at bombe Vesten.

"Vores land har forskellige forsvarsmidler og i nogle komponenter mere avancerede end Nato-landenes. Når vores lands territoriale integritet er truet, vil vi bruge alle de midler, vi har til rådighed, til at forsvare Rusland og vores folk. Det her er ikke et bluff," advarede han.

Det er første gang, Rusland delvist har mobiliseret sin nation siden Anden Verdenskrig.

"Russisk kultur bliver ødelagt i Ukraine efter Putins brutale invasion", fortalte en russisk udenrigsminister Sergei Lavrov til FN's Sikkerhedsråd.

Han anklagede ukrainere for at fjerne russisk fra skolens læseplaner og ødelægge bøger.

"Vi er ikke i tvivl om, at Ukraine er blevet en totalitær nazi-lignende stat," hævdede hr. Lavrov i en omstændelig tale, der berørte "nynazistiske formationer" og beskyldte Vesten for at levere udstyr til Kiev. Det var "åbenlys racisme". hævdede han.

Macron kalder Putins seneste erklæring for en 'fejl'

I et interview med CNN kritiserede den franske præsident Putins beslutning om at "delvis mobilisere" Ruslands reservestyrker.

"For et par måneder siden formidler Vladimir Putin et budskab: 'Jeg blev angrebet af NATO, de udløste situationen, og jeg reagerede bare.' Nu er det klart for alle, at lederen, der besluttede at gå i krig, lederen, der besluttede at eskalere er præsident Putin,” sagde Macron.

Macron er blot en af ​​en række af verdens ledere, der har kritiseret Putin i de sidste to dage, efter hans rystende udmelding onsdag morgen.