Putins løfte: Vil fortsætte krigen

05/07/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Den russiske præsident har beordret sin forsvarsminister til at fortsætte krigen i Ukraine.

Mest læste i dag

Hans tv-kommentarer kom, da ukrainske embedsmænd sagde, at deres tropper havde trukket sig tilbage fra Lysychansk, hvilket efterlod russiske styrker i kontrol over hele Luhansk - en af ​​de to regioner, der udgør Donbas.

Putin sagde, at han håbede, at styrker på andre fronter ville få lige så stor succes som dem i Luhansk-regionen, mens han opfordrede dem, der deltog i kampagnen, til at "hvile og udvikle deres kampkapacitet".

Men BBC's Joe Inwood har udtalt, at begge sider kan finde noget at fejre i denne tilsyneladende russiske sejr.

Og da fokus for konflikten flytter til Donetsk-regionen, spørger korrespondenten, hvad Putins planer vil være nu.

Mens kampene raser i det østlige Ukraine, mødes snesevis af lande og internationale organisationer i Genève i Schweiz for at udarbejde en plan for genopbygningen af ​​Ukraine efter krigen.

Genopbygningsindsatsen er blevet sammenlignet med den USA-ledede Marshall-plan for at genopbygge Europa efter Anden Verdenskrig. Det skriver BBC.

Mindst 12 millioner mennesker er flygtet fra deres hjem siden Ruslands invasion af Ukraine, oplyser FN.

Fra den 4. juli er mere end fem millioner rejst til nabolandene, mens syv millioner mennesker stadig menes at være fordrevet inde i selve Ukraine, og hundredtusinder er vendt hjem.

Af disse er knap 1,5 millioner taget til Rusland og 1,2 millioner til Polen, og flere hundrede tusinde er taget til andre EU-stater som Tyskland, Tjekkiet og Italien.

Anbefalet til dig