Putins plan: Vil udsulte verden for at vinde krigen

Af: Ida Hansson

|

13/06/2022

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Putin planlægger at udsulte nogle lande som led i sine bestræbelser på at vinde krigen i Ukraine.

Lige nu læser andre også

Yale-historikeren Timothy Snyder offentliggjorde lørdag en lang Twitter-tråd, der forklarer, hvordan han mener, at Putin bruger fødevareusikkerhed til sin fordel.

Han kaldte den russiske tyranns træk for "det seneste kapitel af sultpolitik".

"Rusland har en sultplan. Vladimir Putin forbereder sig på at udsulte store dele af udviklingslandene som næste fase i hans krig i Europa," sagde Snyder, professor ved Yale University og ekspert i autoritarisme.

"Hvis den russiske blokade fortsætter, vil titusinder af tons mad rådne i siloer, og titusinder af mennesker i Afrika og Asien vil sulte," tilføjede Snyder.

Til sidst sagde han, at Putin ønskede at bruge massesult som bagtæppe for en propagandakonkurrence.

"Når mad-optøjerne begynder, og efterhånden som sulten breder sig, vil russisk propaganda give Ukraine skylden og opfordre til, at Ruslands territoriale gevinster i Ukraine anerkendes, og at alle sanktioner ophæves," sagde Snyder.

Rusland rammer kemisk fabrik

Der er kommet meldinger om, at russiske styrker har ramt et kemisk anlæg i Severodonetsk, hvor hundredvis af civile havde fundet ly. Det skriver TheSun.

"Azot kemiske fabrik har været under hård beskydning i timevis," sagde Serhiy Haidai til ukrainske medier i lørdags.

"Vores soldater vinder i gadekampe, men desværre er fjendens artilleri simpelthen ved at demontere - etage for etage - de huse, som vores tropper bruger som beskyttelsesrum," sagde Luhansk-regionschefen og fortsatte:

"Så når vi skubber fjenden ud af en gade, begynder de at bruge deres kampvogne og artilleri til at ødelægge området hus-for-hus."

Anbefalet til dig