Putins tropper bruger dødelige metalpile fra 1. Verdenskrig

20/4/22 08:22

Ida Hansson

Foto: Shutterstock/Bucha 2022
De russiske tropper bruger dødelige våben fra 1. Verdenskrig

Russiske tropper har skruet tiden tilbage med mere end et århundrede, da de efter sigende har brugt 'dart'-våben, der normalt er forbundet med 1. Verdenskrig.

Lokalbefolkningen i den ukrainske by Bucha siger, at deres hjem og haver er blevet overfyldt med dødelige metalpile, som menes at være blevet frigivet fra russiske artillerigranater under sidste måneds ødelæggende besættelse af byen.

Militære eksperter siger, at de bittesmå projektiler, kendt som flechettes, normalt ikke ses i moderne krigsførelse. De blev senest brugt i Vietnamkrigen. Det skriver Daily Star.

På trods af deres lille størrelse på omkring tre centimeter i længden, er våbnene yderst dødelige og kan trænge ind i blødt dække, og påføre dødelig skade, når de affyres med høj hastighed.

Foto: Shutterstock/ "Flechettes"

Foto: Shutterstock/ "Flechettes"

Den lokale kvinde Svitlana Chmut fortalte Washington Post, at hun var vendt hjem for at finde pilene indlejret i sin bil, og spredt ud rundt om i haven.

"Hvis du ser nærmere på jorden omkring mit hus, vil du finde mange flere af dem," sagde Svitlana Chmut.

Artilleriet er ikke forbudt i henhold til internationale konventioner, men nogle menneskerettighedsgrupper kritiserer deres brug som "vilkårlige våben", der kan skade civile alvorligt, selvom de var rettet mod militære formationer.

I en kommentar til deres brug i Ukraine sagde Amnesty International: "De bør aldrig bruges i bebyggede civile områder."

Pilene menes ikke at udgøre en fare for mennesker inde i bygninger.