Putins tropper vender ham ryggen

18/3/22 05:46

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Putins soldater kalder det for "den mest perverse, forbandede form for nynazisme".

Russiske soldater har advaret om, at de vil "gå imod" Vladimir Putin, efter at være blevet tvunget til at dræbe uskyldige civile. Det skriver TheSun.

Hospitaler i den belejrede ukrainske by Mariupol har været udsat for ubarmhjertige angreb fra russiske styrker - hvor Putins soldater har taget hundredvis af medarbejdere og patienter som gidsler, for at bruge dem som menneskelige skjolde.

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Putins tropper stemplede et bestemt luftangreb på et fødehospital som "den mest perverse, forbandede form for nynazisme".

Soldater har siden advaret deres krigshærende leder om, at han "ikke vil kunne skjule det længe", og tilføjet "vi vil alle blive dømt".

"Jeg vil gerne fortælle vores øverstkommanderende om at stoppe terrorhandlinger i Ukraine, for når vi kommer tilbage, vil vi rejse os mod ham," sagde en rekognosceringsofficer til en international mediebriefing i denne uge.

En anden officer ved samme begivenhed fortalte Putin at: "Du vil ikke skjule dette længe. Der er mange som os her. Før eller siden kommer vi hjem." 

En russisk jagerpilot, Maxim, blev følelsesladet, mens han talte om de lidelser, civile har måttet udstå siden Putins invasion.

"Jeg ved ikke, hvad der kan retfærdiggøre, f***, et barns tårer, eller endnu værre, døden af ​​uskyldige mennesker, børn," fortalte han til CNN. 

Soldaterne lagde skylden for fødderne af russiske befalingsmænd for "rædselsvækkende" forbrydelser mod "fredelige ukrainske civile" - og advarede om at "man ikke kan tilgive sådanne ting".

Putins KGB-ven mistede sin elite-faldskærmsjæger søn, efter at han angiveligt blev skudt af artilleri under en kampmission.

Tusindvis af skrækslagne ukrainere fortsætter med at flygte fra deres hjem næsten tre uger efter, at Putins blodige invasion begyndte, hvor russiske styrker gentagne gange sprængte større byer.

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

En russisk bombe ødelagde ifølge embedsmænd et teater i Mariupol, hvor 1.200 skrækslagne civile havde søgti ly.

Mariupol Drama Theatre var blevet brugt som et sikkert tilflugtssted fra Ruslands ubønhørlige beskydning af den sydlige havneby. Her blev der sørget for mad samt et sted at sove natten over.

Det konstante bombardement af byen har tvunget omkring 20.000 ukrainere til at flygte mens det anslås, at mere end 2.300 borgere er blevet dræbt i området.

Byens viceborgmester, Serhiy Orlov, sagde, at mellem 1.000 og 1.200 mennesker var inde i teatret, da det blev målrettet af russerne.

Redningsfolk leder efter overlevende i vraget, men antallet af ofre kendes endnu ikke.