Pynter juletræet sammen: Kronprinsfamilien sender varm julehilsen til danskerne

Nyheder
Hele kronprinsefamilien ønsker danskerne en glædelig jul. Foto: Kongehuset.dk
Kronprinsfamilien har udsendt en julehilsen til danskerne. Du kan se videoen her.

Mest læste i dag

Om et øjeblik er det juleaften og landet over slider danskerne med at få gjort sig klar til den traditionsrige aften, hvor familie og venner samles for at nyde hinandens selskab og danse om juletræet. Sådan er traditionen ikke kun i de små hjem, men også på Amalienborg, hvor kronprinsfamilien ligeldes glæder sig til højtiden. 

Det marker kronprinsparret og deres fire børn torsdag, hvor de sender en julehilsen til alle danskere. Det sker via en video, hvor man følger kronprins Frederik og hans familie, der pynter det store juletræ i stalden bag Christiansborg Slot. 

Til dagligt bor kronprinsfamilien på Amalienborg i Frederik VIII's Palæ (også kaldet Brockdorffs Palæ), men der er god grund til, at de pynter juletræ i stalden bag det slot, som vi normalt oftest hører om, når snakken falder på dagens gang i Folketinget. Siden 1700-tallet har der nemlig - i en af sidefløjene - været indrettet stald, hvor Kongehusets heste har haft til huse. I dag bor der 11 hvide kladruberheste i stalden, som bruges i forbindelse med officielle anledninger - fx statsbesøg, sommertogter og fødselsdage. 

I anledning af julen slog deres kongelige højheder Kronprinsen, Kronprinsessen, Prins Christian, Prinsesse Isabella, Prins Vincent og Prinsesse Josephine vejen forbi stalden, hvor de fodrede hestene, pyntede juletræet og sendte en varm hilsen til danskerne.

Du kan se kronprinsfamiliens julehilsen til danskerne lige her: 

 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ekspert: Her skal du aldrig opbevare dine æg i køleskabet Mange af har opbevaret vores æg helt forkert - nu deler en ekspert en måde, hvorpå du får dem til at holde længere.

Anbefalet til dig