Rædsels-år for dansk band: "Vi er ulykkelige"

Sådan så det ud, da bandet fortsat turnerede Danmark tyndt. Foto: Glad Grammofon

Coronakrisen er gået særligt hårdt ud over kultur- og musiklivet.

Det viser årsregnskabet i selskabet Glad Grammofon, der står bag Danser med Drenge, der har haft et hårdt år. Det fortæller Glad Grammofon i en pressemeddelelse. 

Indtægterne i selskabet styrtdykkede med 82% i forhold til 2019, og kun fordi udgifterne til lønninger og udstyr også faldt drastisk, klarede Glad Grammofon at komme ud med et mindre underskud på 38.000 kroner før skat.

Dette er det første negative år i vores historie. Det har været et horribelt år, og vi er ikke glade. Vi er ulykkelige over at have svigtet vores publikum og har måttet udsætte eller aflyse ialt 30 koncerter,' siger selskabets direktør, Klaus Kjellerup."

Koncertbandet Danser med Drenge, der har eksisteret siden 1993, fik en ordentlig økonomisk blodtud i corona-året 2020

Årsagen er corona-restriktionerne, som har forhindret Danser med Drenge i at erhverve deres primære indtægt: Koncertindtægterne. 'Siden nedlukningen i marts 2020 har vi ganske vist haft flere streaming- og radioafspilninger, men det har slet ikke kunnet opveje den negative effekt fra de ikke-spillede koncerter,' siger han.

Læs også

Holger Danske snorksover: Det gør Nalle heldigvis ikke

Underleverandører har måttet lukke

Danser med Drenge er levebrød for seks musikere og fem free-lance ansatte praktiske medarbejdere. Musikerne har modtaget lønkompensation, der dog kun dækker ca. 25% af de udeblevne indtægter, som de skulle have levet af i 2020, oplyser Klaus Kjellerup.

Glad Grammofon har endvidere modtaget en mindre erstatning fra to koncertarrangører, som har fået andel i statens hjælpepakke til arrangører, men selskabet har ikke selv søgt støtte.

Det fremgår i årsregnskabet, at flere af selskabets underleverandører har måttet lukke. 'Indtil nedlukningen er ophævet, er der risiko for, at mange leverandører vil forlade branchen, og finde noget andet at leve af. Vi tror dog på, at vi kan indgå nye leverandøraftaler, når situationen bedres,' siger Kjellerup.

"Vi ved naturligvis ikke, hvornår nedlukningen ophæves, og kan ikke forudsige dens endelige effekt på vores økonomi. Vi har dog en anelse om, at det vil ske i løbet af 2021."

Der skal dog ikke gå for længe, før Glad Grammofon igen er nødt til at udsætte orkesterets 14 annoncerede forårskoncerter 2021, som oprindelig skulle have været spillet i april-maj 2020, og som allerede har været udsat tre gange.

Læs også

Hunde-ejere advares: For mange begår samme fejl

Bliver fjerde gang

"Det bliver så 4. gang, disse koncerter må udsættes," siger Kjellerup i pressemeddelelsen. "Det er ikke kun til gene for de fans, der har købt billetter. Jeg gruer også for, at vi igen skal ringe rundt og aflyse alle vores hotelbookinger. For er der nogen, der lider under nedlukningen, så er det hotellerne med deres dyre huslejer. Dem har vi trods alt ikke."

Han siger også, at ingen af de spillesteder, Danser med Drenge optræder på, kan lave koncerter med overskud under de regler om afstand og siddepladser, som har været lagt frem af myndighederne. "Disse regler må skrottes, hvis branchen skal overleve," mener han.

Læs også

Vær opmærksom på dette inden du hæver dine feriepenge