Rædselsfuldt øjeblik: Flyvindue revner midt under flyvning

28/08/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Et vindue på et fly fra Poland Airlines til New York revnede pludselig.

Mest læste i dag

En passager på et fly til New York har vist optagelser af det skræmmende øjeblik, hvor en rude på flyet revnede.

TikTok-brugeren Tristan var på et fly fra Poland Airlines til USA fra den polske hovedstad Warszawa, da de alarmerende scener fandt sted den 20. august.

Polish Airlines Boeing 787-8, som var nordøst for New York, fortsatte med at dale, og fortsatte til New York for en sikker landing, rapporterede The Aviation Herald.

Flyselskabet har siden sagt, at vinduets tæthed ikke blev beskadiget, og det var det elektrofotokromatiske lag, der blev brugt til at gøre glasset mørkere, der blev påvirket.

Selvom dette sker af og til, er det meget sjældent. Piloter vil komme ned for at reducere presset og planlægge en omdirigering, hvis det er nødvendigt. Det skriver Mirror.

Det stoppede heller ikke flyet fra at vendte tilbage til Warszawa fem timer senere, og med vinduet indstillet til at blive udskiftet, når de var tilbage i Polen.

Ifølge FAA-reglerne skal et vindue kunne modstå et tryk, der er mindst 33 % større end trykket udenfor. Det betyder, at vinduet kan modstå mindst yderligere 378 lbs kraft.

Tidligere på måneden måtte et Polish Airlines 787-8 fly omdirigeres tilbage til Warszawa, da der blev fundet en revne på en forrude.

Flyet var på vej til Toronto den 14. august, da revnen blev opdaget tæt på Stavanger, Norge, og kaptajnen besluttede at vende tilbage til Warszawa.

For at undgå yderligere skade på forruden eller tab af kabinetryk blev flyet sænket til 10.000 fod, hvilket tog 40 minutter, og flyet vendte sikkert tilbage til Polen.

Anbefalet til dig