Ræv angriber kæledyr: Tre hunde aflivet i dansk villakvarter

11/03/2020

Christian Granhøj Skouboe

Ræven er ikke ukendt på danske villaveje, men det er sjældent, at den ligefrem går til angreb. Foto: Shutterstock
I et villakvarter i Holbæk er flere hunde blevet aflivet, efter de er blevet angrebet af en lokal ræv.

Mest læste i dag

Ræven kender de fleste af os fra den danske natur. Den virker sød og harmløs, når den titter ud fra skovbrynet.

Man må dog ikke glemme, at ræven er et rovdyr. Det ser man med al tydelighed i disse dage i et villakvarter i Holbæk. Her har en ræv huseret i haverne og bidt flere hunde, så kæledyrene efterfølgende har måtte aflives. 

Det fortæller en af beboerne i kvarteret, Tina Maj Lilleskov Nielsen, til TV2 Øst. I sidste uge angreb ræven familiens ni-årige shih tzu Sonja lige uden for hoveddøren. 

"Min mand åbnede døren for, at vores hund kunne komme ud og tisse. Hun lusker så rundt ude i det gode vejr. Det næste min mand ser, er, at ræven står hen over hende, og har bidt hende i halsen," siger Tine Maj Lilleskov Nielsen til tv-stationen. 

Selvom de fik skræmt ræven væk med råb og påstyr, så stod Sonja desværre ikke til at rede. Hunden måtte aflives som følge af angrebet. 

"Hun har været en kæmpe del af vores hverdag. Hun har sovet med børnene og leget og hygget sig med os som familie, så det er et kæmpe tomrum, at hun ikke er her mere, og både børnene og os voksne er naturligvis meget kede af det."

Sonja ikke eneste offer

Familien er som nævnt ikke den eneste i området, der har måtte sige farvel til et elsket kæledyr efter det er blevet angrebet. Det fortæller Jeanette Madsen, som er administrator for Facebook-gruppen ved navn "Efterlyste/fremlyste hunde (landsdækkende)". Hun bekræfter over for tv-stationen, at det drejer sig om mindst tre familiehunde, som er blevet angrebet.

Derudover er en kat og en kanin ligeledes blevet ofre for rævens færden. 

Holbæk Kommune har taget kontakt til grundejerforeningen, der - af kommunen - er blevet opfodrert til at søge om tilladelse til at sætte fælder op. 

Ifølge en vildtkonsulent fra Naturstyrelsen er det ikke unormalt, at ræve befinder sig i byerne. De plejer dog ikke at angribe kæledyr på den måde. Rævens adfærd kan muligvis skyldes, at den en gang har haft held med at slå en hund ihjel og så fået smag for det. 

 

Anbefalet til dig