Rammer danskerne i supermarkedet: Disse varer bliver dyrere

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Danskerne skal nu til at forberede sig på at betale mere for det, når det lander i kurven i supermarkedet.

Mest læste i dag

Det er slut med prisfald. I stedet kommer det til at gå den anden vej med prisen. Sådan lyder det fra Peder Tuborgh, der er topchef i Arla Foods.

Denne udtalelse er han kommet med til Børsen i forbindelse med, at Arla tirsdag præsenterede deres årsregnskab. Her kunne de for andet år i træk fremvise en omsætning på den anden side af 100 milliarder kroner. Konkret lød tallet på 102 milliarder kroner.

Ifølge topchef har der på det seneste været prisfald på en række af Arlas produkter, hvilket omfatter både mælk, smør og ost. Dette har været et resultat af, at den voldsomme inflation er begyndt at falde igen.

Det har gjort det muligt for priserne at finde en bedre balance, men nu er det slut. Det kommer nemlig til at gå den anden vej for priserne, lyder det fra ham.

"De voldsomme inflationsrater, vi så i sidste del af 2022 og ind i 2023, er jo væk. Der er bedre balance mellem udbud og efterspørgsel, forbrugerne er mere købelystne, og de går igen mere efter vores brandede, forædlede produkter," siger han til Børsen.

"Efter mange år med nul inflation og lave renter, er vi nu tilbage i et mere normalt inflationssamfund, så du vil i år se prisstigninger på mejeriprodukter."

Danskerne skal derfor forvente, at det fremover bliver dyrere, hvis man vil have mælk, smør og andre mejeriprodukter med hjem fra supermarkedet. Hvor en stor stigning, der kommer til at være tale om, er der ikke meldt ud om.

Tuborgh har dog ret i, at priserne på disse produkter er faldet en del. Blandt andet er det blevet markant billigere at købe smør, hvilket var en varegruppe, hvor priserne for alvor stak af, da det stod værst til.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig