Ramt af bremsefejl: Tesla tilbagekalder 1,1 millioner biler

12/05/2023

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Tesla har igen været nødt til at tilbagekalde biler. Denne gang er der tale om en tilbagekaldelse af i alt 1,1 millioner biler.

Mest læste i dag

Tesla har flere gange været nødt til at tilbagekalde biler. Denne gang er der tale om stort set alle selskabets solgte biler i Kina. Disse biler skulle være ramt af en bremsefejl, skriver Bloomberg.

Den amerikanske bilproducent har derfor tilbagekaldt i alt 1,1 millioner biler fra det kinesiske marked.

Det oplyser det det amerikanske medie med en henvisning til den kinesiske statslige myndighed for markedsregulering.

Tilbagekaldelsen omfatter biler, der er blevet produceret i Shanghai fra januar 2019 til april i år. Ligeledes omfatter det også en række af de biler, der er blevet importeret til det asiatiske land.

Ifølge Bloomberg er der tale om en bremsefejl, der relaterer sig til Teslas bremsesystem. Systemet fungerer ved, at der bliver skabt energi, når bilisten fjerner foden fra speederen. Formålet med dette er, at det kan bruges til at oplade batteriet.

Fejlen har blandt andet medført, at der er flere Tesla-ejere, der ikke er blevet advaret, når de har trådt for lang tid på bilens speeder.

Tesla har udviklet deres bil på en sådan vis, at de i tilfælde som disse kan løse problemet med en softwareopdatering. Derfor vil de sørge for, at der i alle berørte biler bliver implementeret en softwareopdatering, som retter fejlen.

Med denne softwareopdatering får chaufføren mulighed for at justere bremsesystemets intensitet. Ligeledes vil bilen også give besked, hvis der er blevet trykket længe på speederen.

Bloomberg oplyser, at Tesla, der er ejet af mangemilliardær Elon Musk, har solgt omtrent 1,13 millioner biler i Kina siden 2014. Derfor er det stort set alle biler på det kinesiske marked, der bliver tilbagekaldt i denne omgang.