Rapporter for årets juleindbrud overrasker: Her i landet er tallet faldet markant

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Selvom det nationale antal rapporteringer om indbrud i julen er stillestående, så er disse steder faldet markant i uønskede gæster.

Lige nu læser andre også

Julefreden har tilsyneladende også bredt sig til østjyske hjem, hvor færre indbyggere har anmeldt indbrud i årets juledage sammenlignet med sidste år.

Mens det er en positiv tendens, viser en opgørelse fra Rigspolitiet, at Østjyllands Politi har været den travleste politikreds med hensyn til indbrudsanmeldelser i perioden fra den 15. til den 24. december.

Det skriver TV 2 Østjylland.

I 2022 modtog Østjyllands Politi 171 anmeldelser i samme tidsrum, mens antallet i år er faldet til 66. Trods det lavere tal er Østjyllands Politi stadig i spidsen for indbrudsregistrering blandt landets politikredse.

Tendensen med et fald i anmeldelser ses dog på landsplan og inkluderer også politikredsene Sydøstjyllands Politi og Midt- og Vestjyllands Politi.

Sydøstjyllands Politi har oplevet et fald fra 86 indbrudsanmeldelser i 2022 til 49 i 2023, mens Midt- og Vestjyllands Politi har registreret et fald fra 77 til 29 i samme periode.

Selvom tallene peger på en positiv udvikling, understreger Christian Berthelsen, politiassistent i Rigspolitiets kommunikationsafdeling, at statistikken kan være påvirket af, at mange borgere, der har været væk i juledagene, endnu ikke er vendt hjem.

Antallet af juleindbrud har generelt vist en nedadgående tendens de seneste år, især under corona, hvor flere holdt jul derhjemme.

I 2021 blev der registreret 365 indbrud i juledagene, og tendensen ser ud til at fortsætte med færre anmeldelser i år.

Én af årsagerne til det lave antal juleindbrud i 2022 kan være, at det var en "arbejdsjul," hvor mange var på arbejde mellem jul og nytår, hvilket reducerede muligheden for indbrud.

Selvom færre indbrud er anmeldt, opfordres borgerne til at være opmærksomme og tage forholdsregler for at sikre deres hjem, især når de vender tilbage fra juleferien.

Mest læste

Supermarkedsansat med bøn til kunder: Stop med det En supermarkedsansat har en bøn til kunderne om at droppe den ulækre vane, der særligt forsvandt under coronapandemien.
Sådan rengøres fugerne på badeværelset nemt: Hjemmeremedier der fjerner snavs for altid Fugerne mellem badeværelses fliserne er meget tilbøjelige til, at blive misfarvet, og det er bestemt ikke nogen fryd for øjet, og ej heller særlig hygiejnisk. Heldigvis er der nogle nemme og effektive hjemme remedier, du kan bruge til, at give dit badeværelse en opgradering.

Anbefalet til dig