Rapporter: Putin optrapper angreb på civile

20/9/22 08:30

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Ifølge efterretningschefer optrapper Putin angreb mod civile, da han mister grebet om sin blodige invasion af Ukraine.

Forsvarsministeriet udgav en erklæring, der beskriver Putins aggressive ændring i mønsteret af missilangreb på ukrainere.

Det er rapporteret, at russisk militær indsats har øget angrebene på civile i den sidste uge med det formål at "underminere moralen hos det ukrainske folk og regeringen," sagde MoD.

Lederen af ​​de britiske væbnede styrker, admiral Sir Anthony Radakin, har hævdet, at Kreml "svigter i militære mål"

"Putin fejler alle sine militærstrategiske mål. Han ville underlægge sig Ukraine; det kommer ikke til at ske. Han ville tage kontrol over hovedstaden; vi så, at det blev besejret tidligere. Vi så, at han ville svække Nato. Nato er nu meget stærkere, og vi har Finland og Sverige med," sagde admiral Anthony Radakin.

Tretten mennesker er blevet dræbt ved beskydning i Donetsk

Den russisk støttede borgmester bekræftede detaljerne om beskydningen, der fandt sted i separatistregionen i går, mandag. Det skriver The Sun.

Alexei Kulemzin skrev via Telegram, at 13 civile inklusive to børn var blevet dræbt i angrebet på Donetsks Kuybyshevsky-distrikt.

Den ukrainske hær holder stadig på stillinger i Donetsk i byens udkant.

Den ukrainske præsident har lovet, at hans militær vil fortsætte, mens de skubber frem for at generobre territorium fra Rusland.