Raser over populære lakridser

29/07/2020

Christian Granhøj Skouboe

Denne slikpose vækker vrede. Foto: Nyheder24.dk
Nu er det ikke kun Kæmpe Eskimo, der vækker vrede på slikhylderne.

Mest læste i dag

Tidligere på måneden udbrød der en fyrig debat, hvor isen Kæmpe Eskimo var omdrejningspunktet. Eller nærmere bestemt: Navnet på isen. Flere rejste nemlig kritik af navnet, da de mener, at "eskimo" er nedladede. Nu er det et nyt produkt fra supermarkedernes hylder med søde sager, der er kommet i vælten. 

En norsk ntropolog har rejst en krads kritik af slikposen Skipper Mix, som sælges af tyske Haribo. Årsagen er, at lakridserne i posen er formet som ansigter. Tanken er, at ansigterne stammer fra mennesker fra hele verden, derfor er der både en inder, en mexicaner, en kineser samt en afrikaner. Det synes antropolog Gro Ween fra Universitetet i Oslo dog ikke er okay. Det skriver Aftonposten.

Man bør ikke spise mennesker

Den assisterende professor, Gro Ween, fra Kulturhistorisk Museum ved Universitetet i Oslo synes, at fremstilling af de forskellige nationaliteter i Skipper Mix-poserne er for karikeret

"Man bør ikke spise andre mennesker," udtaler Gro Ween kortfattet til Aftonposten.

et er ikke første gang, at Haribo skal svare på kritik af Skipper Mix. I 2014 blev en enslydende kritik rejst. Her ændrede lakridsansigterne efterfølgende, så de blev mindre stereotype og karikerede. Det er dog ikke nok, hvis man spørger Gro Ween. 

"Det hjælper ikke at bare gøre læber mindre eller fjerne en næsering, hvis man opererer indenfor det samme type galleri," siger Gro Ween afsluttende. 

 

Anbefalet til dig